kapat
11.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ladin'den oğluna 'Beni öldür' emri

Ladin'i büyük oğlu öldürecek! Teröristin eski eşi Sabiha'nın iddiasına göre, Ladin çocuklarına 'Beni yakalarlarsa vurun, ölümüm naklen yayınlanabilir' emrini verdi
Suudi asıllı terörist Usame bin Ladin'in, yakalanacağını anladığı an televizyon kameralarının önünde intihar edeceği iddia edildi... Ladin'in intiharı El Kaide'ye son bir saldırı mesajı niteliği taşıyacak ve militanlar Washington, Londra, Paris gibi büyük kentlerde kanlı eylemlere başlayacak.

Ladin'in 17 yaşında bir kız için terkettiği eski eşlerinden Sabiha'nın Rus TV6 kanalına yaptığı açıklamaya göre Ladin, yakalanması halinde büyük oğullarına kendisini vurmaları emrini verecek. Ve Ladin'in ölümü El Cezire televizyonu kameraları tarafından görüntülenecek. Bu görüntülerin televizyonlarda yayınlanmasının ardından El Kaide militanları Ladin'in son isteğini yerine getirmek üzere harekete geçecek ve Washington'daki Kongre binasına, Londra'daki Big Ben Kulesi'ne ve Paris'teki Eyfel Kulesi'ne birbiri ardına eylemler düzenleyecek.

ASKERLER LADİN'İN PEŞİNDE
Günlerdir Afganistan'daki Tora Bora mağaralarında süren operasyonlara rağmen terörist Usame bin Ladin'in bulunamaması ortaya çok çeşitli iddialar atılmasına neden oluyor. Bazı kaynaklar Ladin'in hâlâ ülkede, gizli bir mağarada saklandığını söylerken kimileri de çoktan Afganistan dışına kaçtığını belirtiyor. Bu iddiaların en kuvvetlisi ise Ladin'in, komşu ülke Pakistan'a kaçtığı yönünde.

El Kaide terör örgütü militanlarından biri, uluslararası basına verdiği bilgilerde Ladin'in bir süre önce Kuzeybatı Pakistan'a kaçtığını söyledi. Adının Ebu Abdullah olduğunu ve Tora Bora'daki mağaralardan uydu telefonuyla bağlantı kurduğunu söyleyen militan, mağaralarda sadece 84 kişi kaldıklarını belirtti. Amerika Başkan Yardımcısı Dick Cheney de, aldıkları istihbaratlara göre Ladin'in halen bu mağaralarda gizlendiğini söyledi. Mağaralar Sovyetler'e karşı savaşta inşa edilmişti.

6 BİN 800 KİLOLUK BOMBA
ABD bu mağaralardan birine dün "Daisy Cutter" adı verilen, 6 bin 800 kilo ağırlığında bomba attı. ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Tuğamiral John Stufflebeem, bombanın verdiği zarar hakkında bilgi edinilemediğini ve mağarada Ladin'in olup olmadığının bilinmediğini söyledi. C-130 tipi uçaklardan paraşütle atılan Daisy Cutter (papatya kesen), düştüğü yerde büyük tahribat meydana getiriyor. ABD'nin Vietnam ve Irak'ta ''Daisy Cutter'' kullandığı biliniyor.

Karşınızda Ladin Ailesi
Suudi törörist Ladin'in, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki evine cumartesi günü yapılan operasyonda karısı ve çocuklarının resimleri ele geçirildi. İngiliz The Sun gazetesinin verdiği habere göre, Kabil'in Yeni Şehir bölgesinde bulunan evinde Ladin'in eşlerinden biri ve 4 çocuğu kalıyordu. Ladin de bazı geceler bu eve geliyor ve sabah erkenden evden ayrılıyordu.

Kabil'in Kuzey İttifakı'nın eline geçmesi üzerine 12 Kasım günü Ladin'in ailesi eşyalarını paketledi ve uzun bir araç konvoyuyla apar topar Kabil'i terk etti. Aile fertlerinin kaçmasının ardından eve giren Kuzey İttifakı askerleri duvarlarda çeşitli aile fotoğraflarıyla karşılaştı. Bu fotoğrafların birinde Ladin'in 3 kızı ve oğlu, kimliği bilinmeyen bir kadının çevresinde duruyor. Bir fotoğrafta Ladin'in karısı olduğu sanılan genç bir kadın duruyor. Bir başkasında ise Ladin'in küçük kızı görülüyor.

Normal don giyin!
Ladin'in evine düzenlenen operasyonda, terör eylemi gerçekleştirecek militanları için hazırlanmış 'adaptasyon ve kamuflaj' el kitapçığı da ele geçirildi. 35 sayfalık kitapçıkta Batı'ya gidecek militanlar için sahte pasaportla seyahat etmek, Müslüman olduğunu gizlemenin yolları, uçak bileti bulmak gibi eylem direktifleri var. Bozuk bir İngilizce ile yazılmış kitapçığın en dikkat çekici kuralı militanın hangi tür iç çamaşırı giyeceği üzerine... Kitapçıkta, militana bulunduğu ülkedeki koşullar doğrultusunda 'normal' bir iç çamaşırı giymeleri söyleniyor. Yani militan eğer Batı ülkelerinde ise orada yaygın olarak kullanılan boxer tipi iç çamaşırı giyecek. Ayrıca dikkat çekmemek için mutlaka Batı tarzına uygun müzik dinlenecek.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır