kapat
05.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Bu film başımızı çok 'Ağrı'tacak
Türkiye aleyhine büyük bir karalama kampanyası başlatan Ermeniler, Hollywood'a yaptırdıkları 'Ararat' (Ağrı Dağı) adlı filmle, başımıza ikinci bir Geceyarısı Ekspresi (Midnight Express) belasını sarmaya hazırlanıyor. Ağrı Dağı'nın adı Ararat olarak kullanılan bu film, dedelerimizi, bizi, hatta çocuklarımızı ve torunlarımızı 'soykırımcı' ilan ediyor.
Tüm Metin

  İstanbul'a böyle şey olur mu?
ABD'li Dean Kamen'in mucize buluşu "Segway", aylardır beklediğimiz adıyla Ginger ya da Şey, elektrik enerjisiyle çalışan, tek kişilik motorlu bir araç çıktı. Çıkmasıyla da tartışmalar başladı. Şey nerede kullanılacaktı? Üstelik ayakta ve açık alanda kullanıldığı için kışın pek makul görünmüyordu.
Tüm Metin

  Bergamalılar'ın tazminat sevinci
Dava, dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz, Çevre Bakanı İmren Aykut, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, Sağlık Bakanı H. İbrahim Özsoy, Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu ve İzmir Valisi Erol Çakır hakkında toplam 70 milyar liralık tazminatı kapsıyordu.
Tüm Metin

  Çocukların korkutan kaçamağı
İstanbul Beyoğlu'nda oturan Cristophe Canelle (10) ile ablası Vaessa Canelle (13); kurs yerine kaçamak yapıp sinemaya gidince, Çırağan Sarayı'nda şef olarak çalışan babaları Fabrice Canelle soluğu karakolda aldı. Polis, kayıp çocukları her tarafta aramaya başladı.
Tüm Metin

  Ben aracılık yaptım
İşadamı İshak Alaton, Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu'nun romanından çekilen "Salkım Hanım'ın Taneleri" filminin yapımında, kendisinden sadece Tomris Giritlioğlu'nun Musevi Cemaati'ni ikna konusunda devreye girmesini istediğini söyledi. Alaton, "Ben de o zamanki yönetimle temas ettim.
Tüm Metin

  Film festivalinde 'Kürt kız' krizi
Festivalin broşüründe "Büyük Adam Küçük Aşk" filminin tanıtımında "Kürt kız" ifadesinin tercümesi olarak yer alan "Kürdistanlı kız" ifadesi festival yönetimini sıkıntıya soktu. Festivalin çeviri sponsorluğunu üstlenen Atılım Üniversitesi adına çevirileri kontrol eden öğretim görevlileri Göksel Ergün ile aynı zamanda emekli albay olan Yalçın Gülbaş, ünvirsitedeki görevlerinden istifa etti.
Tüm Metin

  Ramazan'ın gözde yemeği: Kaburga
Selim Nazlıcan, 1982 yılında Diyarbakır'da açtığı 'Selim Amca'nın Sofra Salonu' adındaki lokantasıyla bizi kaburgayla tanıştıran ilk kişi oldu. O yıllarda bölgeye giden turistlerin, siyasetçilerin ve gazetecilerin favori yemeğiydi kaburga...
Tüm Metin

  Haydi bastır TRT!
Türkiye 48 yıl aradan sonra tarihinde ikinci kez Dünya Kupası finallerine katılıyor ama 65 milyon Türk'ün bu tarihi maçları seyredip seyredemeyeceği hâlâ belli olmadı. Japonya ve Güney Kore'nin ortaklaşa düzenlediği kupada maçların yayın hakkını satın alan Alman medya devi Kirch, TRT ile bir türlü anlaşamadı.
Tüm Metin

  Şimdi rahatladık
Aradan 50 gün geçti. Küçükçekmece'de 14 Ekim sabahı, silah sesleri yankılandı. İçinde sivil polislerin bulunduğu araca, "yeşil" renkli, Kartal marka bir otomobille yaklaşan saldırgan, tetiği gözünü kırpmadan çekti
Tüm Metin

  İntihar gibi yarış
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "Dere ıslahı çalışması" nedeniyle trafiğe kapattığı Pendik sahil yolunda yarışan iki genç, göz göre göre ölüme gitti. Akıl almaz kaza önceki gece meydana geldi. Muhasebeci Ali Murat Şahin (23), ile bir otomobil fabrikasında teknisyen olarak çalışan Birol Pacor (23) otomobilleriyle yarışa tutuştu.
Tüm Metin

  Kısa kısa kısa
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen Egebank'ın eski sahibi Yahya Murat Demirel, "Bankalar Kanunu'na muhalefet" suçundan yargılandığı davada beraat etti. Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi'n- deki duruşmada, savcı iki bilirkişi raporunda da "sanıkların atılı suçu işlediklerine dair kanaat oluşmadığının" bildirildiğini belirterek beraat istedi.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır