kapat
05.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

YİNE AYNI BELA

"Geceyarısı Ekspresi" yetmedi, şimdi de sözde soykırımı anlatan Ermeni filmi "Ararat" geliyor. Türkiye yıllarca "Geceyarısı Ekspresi"nin attığı çamuru temizlemeye çalıştı. "İşkenceci, sapık" imajını yıkmak için didinip durduk. Ancak şimdiki tehlike çok daha büyük. Çünkü "Ararat" adlı Ermeni filmi, bizi tüm dünyaya "soykırımcı" ilan edecek. Van ve Kars'tan Türkiye Ermenistan'ı olarak söz eden film, yol kenarındaki sırıklara geçirilmiş Ermeni kafalarıyla başlıyor, aşağılık yalanlarla sürüp gidiyor. Çekimleri bitmek üzere olan film, Mayıs'ta Cannes Film Festivali'nde gösterime girecek.
Tüm metin

ABD, Kıbrıs'taki gelişmelerden memnun
ABD, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Rum yönetimi lideri Glafkos Klerides`in gelecek ay doğrudan görüşmelere başlama kararını memnuniyetle karşıladığını bildirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Phil Reeker, düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs`a ilişkin bir soru üzerine şöyle konuştu:
SON DAKİKA'DA

İstanbul'a böyle şey olur mu?
ABD'li Dean Kamen'in mucize buluşu "Segway", aylardır beklediğimiz adıyla Ginger ya da Şey, elektrik enerjisiyle çalışan, tek kişilik motorlu bir araç çıktı. Çıkmasıyla da tartışmalar başladı. Şey nerede kullanılacaktı? Üstelik ayakta ve açık alanda kullanıldığı için kışın pek makul görünmüyordu.
TÜRKİYE'DE

Otomobili olan yandı
Gelecek yıl otomobil sahibi olmanın faturası iyice ağırlaşıyor. Otomobili olanların 2002 yılında ödeyecekleri Motorlu Taşıtlar Vergisi, 2001 yılında ödediklerinin yüzde 75 oranında, yeni enflasyon hedefinin iki katı kadar artırılıyor.
EKONOMİ'DE

Kıbrıs Birleşik Devletleri
KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Güney Kıbrıs Rum lideri Glafkos Klerides, dün sabah saat 10.00'da 4 yıl aradan sonra biraraya geldi. Tarihi görüşme, Birleşmiş Milletler'in Kıbrıs Özel Temsilcisi Alvaro de Soto'nun gözetiminde de Soto'nun Yardımcısı Zbigniew Wlosowicz'in Uluslararası Lefkoşa Havaalanı'ndaki ikametgahında gerçekleşti.
DÜNYA'DA

Powell otel kapattı
ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, 24 saat sürecek "kritik" ziyaret için dün akşam Ankara'ya geldi. 41 kişilik diplomat, basın ve güvenlik heyeti eşliğinde gelen Powell için Ankara'da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Amerikan heyetine tahsis edilen araçlar, havaalanındaki salonlar ve kalacağı otel özel eğitimli köpeklerle arandı.
POLİTİKA'DA

Kalıcı olacağım
Beşiktaş'ın genç yıldızı Nihat, Real Sociedad'la sözleşme imzalamak üzere dün İspanya'ya gitti. Nihat'ın yanında R.Sociedad'ın teknik direktör Toshack da vardı. İspanya'da başarılı olmayı amaçladığını söyleyen genç oyuncu, "Oraya, hemen dönmek için gitmiyorum. 4.5 yıllığına anlaştık. Kalıcı olacağım.
SPOR'DA

Sultan'ın erkek dublörü
Sinemanın isimsiz kahramanlarıdır dublörler. Kimi zaman başroldeki jönün yumruğuyla yere yapışırlar, kimi zaman ateşlerin içine atarlar kendilerini. Selahattin Gelgeç Yeşilçam'ın en eski dublörlerinden. Onlarca filmde bir çok ünlü yıldızın yerine geçip kendini tehlikelerin kucağına atan Gelgeç'in hayatı da adeta bir film gibi.
MAGAZİN'DE

Jinekolojik ağrılar kader değil!
Kadın sağlığı alanında en sık karşılaşılan sorunlardan biri de jinekolojik ağrılar... Hemen hemen her kadının çeşitli sebeplerle yaşadığı bu durum aslında kader değil. Jinekolojik muayene ve gerekli tetkikler sonucunda belirlenen soruna yönelik uygulanan tedavi jinekolojik ağrılara son veriyor.
SAĞLIK'DA

Yeni Medeni Kanun kadını tatmin etmedi
Eşini ikna edip sözleşme yaptıramayan kadınlar sadece 2003'ten sonra edinilen mallarda eşit söz hakkına sahip olacak. Ailede erkeğin reisliğine son veren ve kadınlara da yeni haklar getiren Medeni Kanun'un uygulanmasına ilişkin yasa de TBMM Genel Kurulu'nca kabul edildi ancak kadınlar yine de memnun olmadı.
MELODİ'DE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPÜS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,470,000 1,477,000
MARK 669,000 672,000
EURO 1,309,000 1,316,000
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır