kapat
02.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Rüştü ve seyirci

Bu bir F.Bahçe-Beşiktaş maçı. Bir derbi. O bunu demiş, bu bunu demiş; hikaye bunlar. Sporcular için prestij maçıdır bu. Her Beşiktaşlı futbolcu F.Bahçe maçının önemini bilir. Aynı şekilde her Fenerli de, Beşiktaş'ı yenmenin kıymetinin farkındadır.

Fener, '24 maçlık galibiyet serisi', 'dünya rekoru' laflarıyla falan kendini strese sokuyor. Bir futbolcu sahada ne kadar rahat olursa randımanı o kadar artar. Hiçbir takım yenilmek istemez. Hele kendi sahasında. Ama arka arkaya kazandığı maç sayısı 10 olmuş, 20 olmuş, ne fark eder. Bunu düşünüyorsa Fenerli futbolcu, hata eder.

Fener'in derdi zirvede kalmak, Beşiktaş'ın derdi ise kopmamak. Eğer berabere kalırlarsa, zirveden ikişer puan geriye düşerler. Küme düşmeye oynayan takım beraberlik için çıkabilir sahaya, ama başa oynayanlar bunu düşünmez. Önlem alırlar. Futbolcu gücü ve fiziğiyle bunu sahaya yansıtır.

Beşiktaş'ın Fener'den daha çok koştuğu kesin. Fizik olarak belki daha iyiler. Üstelik, siyah-beyazlıların ileri uçta daha oturaklı, netice alacak oyuncusu var. Ama defansı da Fener'den daha kötü. Daha fazla hata yapıyor.

Fener, iki-üç adamın girişiyle daha çabuklaştı. Topu daha çok kullanıyor. Ama ileride problemi var. Orada top hemen kaybediliyor. Fener'in bir avantajı, kalecisi. Artı mükemmel bir seyircisi var. Bütün hikaye, 11'i nasıl oluşacak. Yine çifte standart uygulanırsa çok şey kaybedilir. Denizli iyileri çıkarıp, prenslerini koymaya kalkarsa Fener zor yola girer.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır