kapat
02.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Milyon doları beğenmeyen yoksul sanatçı

Bu yıl aylık kazancını 333 milyon lira olarak beyan eden Tarkan, bakalım Hazırkart'tan 2 milyon doları kopardıktan sonra ne kadar vergi ödeyecek

2001 yılı Mart ayında, aylık gelirini 333 milyon lira beyan eden ve bu geliriyle yoksulluk sınırının altında kalan ünlü sanatçı Tarkan, geçtiğimiz hafta kendisine yapılan bir milyon dolarlık teklifi beğenmemiş. Gazetelerde yeralan habere göre; Tarkan "Ben özgürüm" sloganı ile ünlenen Hazırkart ile reklam anlaşması yapmak için masaya oturmuş ve 2 milyon dolar istemiş. Ancak, firma 1 milyon dolar önerince, anlaşma sağlanamamış.

Gerçekten çok ilginç. 2001 yılı Mart ayında yıllık 4 milyar, aylık 333 milyon TL. geliri olduğunu Maliye'ye beyan eden ünlü sanatçı Tarkan, 1 milyon dolarlık (yaklaşık 1,5 trilyon liralık) öneriyi, burun kıvırıp kabul etmemiş ve 2 milyon dolarda direnmiş.

BİR BEYAZ 400 TARKAN
Ünlü sanatçı Beyaz ise, 2001 yılı Mart ayında 2 trilyon TL. kazanç bildirmiş. Bu kazanç, Tarkan'ın beyan ettiği kazancın tam 400 misli... İster inanın ister inanmayın, gerçek durum bu. 2001 yılında, konser üstüne konser veren, yılbaşında Antalya'daki Zigana Otel'de vereceği konser nedeniyle tam 220 bin dolar alacak olan, kasetleri ve CD'leri milyonun üzerinde satan, reklam filmlerinden milyonlarca dolar aldığı söylenen Tarkan'ın, bu gelirleriyle, sanatçılar arasında vergi rekortmeni olması gerekiyor. Bakalım, 2002 yılı Mart ayında ne kadar gelir beyan ettiğini hep beraber izleyip göreceğiz...

Bu arada, iki sanatçıyı daha merak ediyoruz. Gazetelerde yeralan haberlere göre; kumarda 2 milyon doların üzerinde para kaybeden ünlü sanatçı Serdar Ortaç ile yüzbinlerce dolar kaybeden Mehmet Ali Erbil, 2002 yılı Mart ayında, bakalım kumarda kaybettiklerinin kaçta kaçı kadar vergi ödeyecekler?

NEREMİ'YE 150 MİLYAR
İki yıl öncesine kadar borç batağında yüzen, suratına kimsenin bakmadığı Afrodit (!) yani Banu Alkan, "Neremi" adlı kasetiyle yeniden ünlenmeye başlamış. Nitekim, geçtiğimiz hafta, yeniden anlaştığı Deniz Müzik'den, yeni albümü için, "Net 150 milyar TL." lik çek almış.

Oturup hesapladık, bunun brüt tutarı, yaklaşık 192 milyar TL. ediyor.

Görüldüğü gibi, yakın zamana kadar suratına kimsenin bakmadığı Banu Alkan bile, 2002 yılı Mart ayında, 150-200 milyar TL. arasında bir gelir beyan edecek.

Bakalım, 2001 yılının gözde sanatçısı Tarkan ve yıl içinde kumarda kaybettikleri yüzbinlerce dolar ile basında adından sözettiren Serdar Ortaç ve M.Ali Erbil, 2002 yılı Mart ayında kaç TL. vergi ödeyecekler?

Bir şans daha...
Güzel kızının gözlerini ağlamaktan kızarmış gören baba bunun sebebini sorunca, genç kız hıçkıra hıçkıra, üst katta oturan zengin bekarın kendisini evlenmek vaadi ile kandırdığını, şimdi ise hamile olduğunu, zengin bekarın durumu öğrenmesine karşın hiç oralı olmadığını söylemiş. Hiddetlenen baba fırladığı gibi soluğu üst katta almış, kızını kandıran bekar adamın kapısını yumruklamaya başlamış. Kapıyı açıp da kızgın babayı karşısında bulan bekar adam hemen yelkenleri suya indirmiş ve suçlu olduğunu kabullenmiş.

Baba hiddetle; "Pekala, şimdi ne yapmayı düşünüyorsun?" diye gürlemiş. "Hemen cevap ver bana!.."

Zengin bekar biraz düşündükten sonra; "Valla, eğer doğacak çocuk kız olursa kızınıza 100.000 dolar vereceğim, şayet çocuk erkek olursa, o zaman da 200.000 dolar vermeyi düşünüyorum" demiş.

- "Anlaşıldı!.." demiş, hiddeti yatışan baba. "Ama, eğer kızım düşük filan yaparsa, ona bir şans daha verirsin herhalde değil mi?.."

Doğruyu konuşmak için iki kişi ister. Doğru söyleyen ve doğru dinleyen!..

Thoreau



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır