kapat
02.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

44 yıllık hasret bitti

İlk kez Dünya Kupası finallerine gelen Çin, deneyimli yıldızlarıyla gençleri kaynaştırdı. Zhyi Dundee United'da, Mingyu ise Perugia'da forma giyiyor
Çin, futbolda da kendisini gösterdi. 1957 yılında üye olduğu FIFA'da Dünya Kupası finallerine ilk kez katılan Çin'de futbol sanılandan çok daha popüler. 1985'te Hong Kong'a yenilip Dünya Kupası şansını kaybettiği maç sonrası taraftarlar arabaları ateşe verip, büyük olayların yaşanmasına yol açmıştı. Bu olay 19 Mayıs'ta olduğu için futbolcular otellerde 19 numaralı odaları kullanmıyor.

Şampiyon sayılıyor
Takımın yıldızları Zhang Zhyi Dundee United'da, Ma Mingyu ise Perugia'da forma giyiyor. Teknik direktör Milutinoviç, kura öncesi "Biz finallere kalarak zaten kupayı kazanmış gibi olduk" diyerek finallerden büyük beklentisi olmadığını ifade etmişti.

Rekortmen Bora
Elemelerde 6 galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyetle final vizesini aldı. Teknik direktör Bora Milutinoviç'in eğlenceli çalışma sistemi ülkede önce eleştiri konusu olduysa da başarıyı getirdi. Hırvat teknik adam da, 1986'da Meksika, 1990'da Kosta Rika, 1994'te ABD ve 1998'de Meksika'dan sonra 2002'de de Çin'i finallere getirip rekor kırdı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır