kapat
02.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

O, artık B-Rezilya

Final vizesini adeta ecel terleri dökerek alan Brezilya, eski gücünde görünmüyor

Scolari güvenemiyor
Güney Amerika elemelerinde eski gücünden uzak görünen Brezilya, yine de yıldızlarıyla her zaman Dünya Kupası'nın favorileri arasında. Romario sonrası bir türlü forvette yaşanan arayışa nokta konamaması en önemli zaafları. Teknik direktör Scolari'nin, kura sonrası "Dikkatli olmak zorundayız. Geçmişte aldığımız dersleri unutmadım" demesi de kendilerine eskisi kadar güvenmediklerinin kanıtı

Pele meydan okudu
Scolari'nin tedbirli ifadesine karşın, Brezilya'nın efsane isme Pele çok daha iddialı konuştu: "Grubu benim çektiğim top belirledi. Rakiplerimizin hiçbir Dünya Kupası tecrübesi yok. Buradan kolaylıkla çıkarız." Hakan, Okan ve Emre'nin İnter'den takım arkadaşı Ronaldo ise "İyi bir kura. İnter'deki arkadaşlarım Emre, Okan ve Hakan'ın çok iyi maçlar çıkaracaklarına inanıyorum. Bu nedenle işi sıkı tutmamız lazım" dedi

Bir zamanlar efsaneydi
Dünya Kupası finallerinin 16'sına da katılan tek takım Brezilya... Ayrıca 4 şampiyonlukla (1958, 1962, 1970, 1994) kupayı da en çok kazanan takım... 1950 ve 1998'de ise finalde kaybetti. Dünya futboluna birçok yıldız kazandıran Brezilya, son dönemde eski parlak günlerini aratan bir grafik çiziyor.

Artık istikrarsızlık hakim
Dünya futbolunun en önemli ülkesi olarak bilinen Brezilya'da kamuoyunun baskısıyla en küçük başarısızlıkta sürekli hoca değişmesi ve her teknik adamın kadroda birçok değişiklik yapması istikrarı ortadan kaldırdı. Bu istikrarsızlıkta, yurt dışında 10 binin üzerinde, sadece Şampiyonlar Ligi'nde 50'den fazla Brezilyalı'nın oynaması da etken.

Antrenör kıyımı
Brezilya, Güney Amerika grubunda çok zorlandı ve son maçında Venezuela'yı yenerek dördüncü olabildi. Elemelerde alınan 6 mağlubiyet yüzünden 4 teknik adam değişikliği yaşayan Brezilya'yı Jose Felipe Scolari çalıştırıyor. 13 Temmuz 2001 tarihinde göreve gelen Scolari ile 11 maça çıkan Sambacılar, altı galibiyet, beş yenilgi alınca, Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Alfredo Nunes, finallerde Parreira'nın da teknik sorumlu olarak Scolari ile çalışacağını açıkladı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır