kapat
02.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hülya Avşar'a dublör aranıyor

Hülya Avşar, başrolünü Kenan Işık'la paylaştığı Yeşil Işık'taki sevişme sahnelerinde oynamayacağını söyleyince yapımcılar dublör aramaya başladı
Kızı Zehra'nın doğumundan önce sinemada rol aldığı filmler de hep cesur sahneleri üstleniyordu Hülya Avşar. Bugüne kadar hiçbir filminde dublör kullanmamıştı. Ancak başrollerini Kenan Işık, Haldun Dormen, Yıldız Kenter, Eşref Kolçak gibi sanatçılarla paylaştığı Yeşil Işık filmindeki sevişme sahnesinde oynamayacağını açıklaması, akla Türkan Şoray kanunlarını getirdi. Bir zamanlar Şoray da rol aldığı filmlerde öpüşmez, sevişme sahnelerinde yer almazdı.

SETE BİLE GİTMEYECEK!
Avşar kızı Kenan Işık'la olan sevişme sahnesinde kesinlikle oynamayacağını, dahası o gün sete bile gitmeyeceğini açıklayınca filmin yapımcısı, aynı zamanda yönetmeni olan Faruk Aksoy çaresini buldu. Söz konusu sahneyi filmden çıkarmak istemeyen Aksoy, Avşar'ın yerine dublör kullanmaya karar verdi.

Senaryosu Necef Uğurlu ile Faruk Aksoy tarafından kaleme alınan, içinde macera, komedi, aşk ve duygusallık barındıran "Yeşil Işık" için Aksoy, yardımcılarına "Dublör bulun" diye talimat verdi bile. Film ekibi şimdilerde harıl harıl Hülya Avşar'a benzeyen bir manken ya da oyuncu arıyor.

Ünlülerin de dublörü var!
Hollywood yıldızları da dublör kullanmaktan çekinmiyor. Örneğin başrollerini Mickey Rourke ve Kim Basinger'ın paylaştığı "9.5 Hafta"daki cesur sevişme sahneleri uzun zaman konuşulmuştu. Sonradan anlaşıldı ki Basinger, söz konusu sahnelerde dublöre başvurmuştu.

Özel Bir Kadın'da, başrol oyuncuları Richard Gere ve Julia Roberts'ın sevişme sahnelerindeki bacakların Roberts'a ait olmadığı iddia edilmişti. Gerçekten de filmin vizyona girmesinden bir süre sonra Julia Roberts itiraf etti: Sevişme sahnelerindeki görüntü kendisine ait değildi.

Ali ÖZTÜRK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır