kapat
02.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İntikamını kötü aldı

İlknur Parmaksız, boşanmak isteyen Atatürk Havalimanı Müdür Yardımcısı eşi Ekrem Parmaksız'dan, rüşvet aldığını ihbar ederek hıncını çıkardı
Atatürk Havalimanı'nda Yolcu Salonu Gümrük Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ekrem Parmaksız, boşanmak istediği eşi İlknur Parmaksız'ın hışmına uğradı. İntikam ateşiyle yanan İlknur Parmaksız, İçişleri ve Maliye Bakanlığı'na eşinin rüşvet aldığı ihbarında bulundu. Böylece Parmaksız da tıpkı, boşanmak istediği için bir anda İSKİ skandalının kahramını olan Ergun Göknel gibi Rüşvetle Mücadele Yasası'nın sanığı oldu. Her şey Ekrem Parmaksız'ın 6 aylık eşi İlknur Parmaksız'dan boşanmak istemesiyle başladı. Bir bankada çalışan 32 yaşındaki İlknur Parmaksız, boşanmaya yanaşmadığı gibi aldığı intikam da korkunç oldu. Genç kadın, eşini İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü'ne ihbar etti. Eşinin yüklü miktarda nafaka teklif ettiğini belirten İlknur Parmaksız, yaşantısının da 5 yıldızlı otellerde geçtiğini, kumarhaneye gittiğini, lüks alışverişler yaptığını, sayısız telefon, milyarlık hisse senetleri ve dairesinin bulunduğunu bildirdi.

NEREDEN BU BOLLUK?
İhbar üzerine harekete geçen gümrük müfettişleri Ekrem Parmaksız'ın 3 yıl önce aldığı 110 milyon lira maaşla nasıl bir yaşam sürdüğünü araştırdı. Müfettiş Erdal Karaömeroğlu'nun imzaladığı rapor sonrası, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı Parmaksız hakkında 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulma-ması, Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanuna Muhalefet suçundan dava açtı. İddianamede, Parmaksız'ın, kredi kartı ile yaptığı harcamalar, lüks otel harcamaları, 6 telefon, ev kirası, üç çocuğunun eğitim masrafları, ilk eşine ödediği nafaka bedelinden oluşan giderleri ile gelirinin orantılı olmadığı, hisse senetleri, otomobil gibi bazı servetini beyan dışında tuttuğu belirtildi.

100 milyonluk maaşla neler yaptı?
* 1997 yılının Şubat ayında kredi kartına 345 milyon lira ödeme yapmış. Pahalı bir markaya ait mağazada, bir defalık alışveriş karşılığında 39 milyon 850 bin lira harcamış.

* 1997-1998 yıllarında 5 milyar liralık hisse senedi almış. Hisse senetleri mal bildiriminde beyan edilmemiş.

* Gelirinin yüzde 20'sini adına kayıtlı 6 telefonun faturasına yatırmış.

* Kadıköy'ün gözde semtinde lüks daireyi ve arabayı nasıl aldığını açıklayamıyor.

Eşim bana iftira atıyor
Eşi İlknur Parmaksız tarafından suçlanan Ekrem Parmaksız, boğazına bir lokma haram girmediğini belirterek şöyle dedi: "Eşim lüks bir yaşam istiyordu. Bunun için arkadaşlarımdan borç alıyordum. Yoksa bu kadar harcamayı maaşımla yapmam mümkün değil. Hisse senetleri ise ilk eşime ait, benim değil. Eşim benden boşanmamak için gerçekle ilgisi olmayan iftiralar atıyor."

Tülay ACAR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır