kapat
02.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'Honda ile ayrılığı değil, ihracatı artırmayı konuştuk'

Anadolu Honda'nın yüzde 50'sini Japon ortağına devredeceği söylentilerine Anadolu Grubu İcra Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, net bir açıklama getirdi.
Japonlar'la hisse devrine ilişkin görüşme yapılmadığını söyleyen Özilhan, "İç pazar çok daraldı. Bu işler böyle yürümez. Japon ortağımızla ihracatı nasıl artıracağımıza dair bir strateji geliştiriyoruz" dedi.
Sabancı Holding'in Toyoto'daki hisselerini Japon ortağına devretmesinin ardından Anadolu Grubu'nun da Anadolu Honda'nın yüzde 50 hissesini Japon ortağı Honda Grubu'na bırakacağı haberleri çıktı. Ancak, Anadolu Grubu, değil ayrılmak, ihracatı artırma arayışları içinde olduğunu açıkladı. Anadolu Grubu'nun patronu Özilhan, Japon ortaklarından ihracata destek olmaları için destek beklediklerini ve bu yönde çalışmaları olduğunu dile getirirken, Anadolu Otomotiv Grubu Başkanı Metin Ecevit de ayrılma haberlerinin gerçekleri yansıtmadığını bildirdi. Ecevit, "Japonlar'la hisse devrine ilişkin herhangi bir görüşme olmadı. Kamuoyunda yer alan haberlerin kaynağını doğrusu hiç bilmiyorum. Bu doğrultuda alınmış bir kararımız yok. Ortağımızla bir çok konuda fikir alışverişi yapıyoruz ama yüzde 50 oranındaki hisselerimizin Japonlar'a devri söz konusu değil. Aramızda böyle bir konuşma geçmedi" diye konuştu.

Mete TANSU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır