kapat
02.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Heyecan ülkeyi sardı

Yüzde 50'lere varan indirimin etkisiyle alışveriş merkezleri dolup taşıyor. Vatandaşın da, esnafın da yüzü gülüyor
İstanbul'da Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün "İster bir simit al, ister bir otomobil" sloganıyla başlattığı indirim kampanyası dalga dalga tüm yurda yayılıyor. Denizli'den Balıkesir'e, İzmir'den Adana'ya yüzde 50'lere varan indirimin etkisiyle alışveriş merkezleri dolup taşıyor. Ertelediği tüm ihtiyaçlarını karşılama fırsatı bulan vatandaş alışveriş merkezlerine hücum ediyor. Aylardır siftahsız dükkan kapatan esnafın yüzü gülüyor.

İşte Türkiye'nin dört bir yanından alışveriş izlenimleri:

İzmir dayanışması
İzmir'de yüzde 70'e varan indirim kampanyası "İzmir Dayanışması" adıyla başladı. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda buluşan Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ufuk Akgün ile İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Mustafa Ak kampanyanın startını verdi. Demirtaş kampanyaya destek için kazak satın alırken, İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan ise 3 adeti 2 milyona iç çamaşırı almayı tercih etti.

KONSERLİ SATIŞ
Karşıyaka'da ise indirimli satışlar şenlik havasında başladı. Belediye bandosu her mağazanın önünde mini bir konser vererek, alışveriş coşkusunu daha da artırdı. Karşıyaka çevresindeki güzergâhlarda yolcu taşıyan dolmuşçular da 500 bin lira olan taşıma ücretlerini 400 bin liraya indirerek kampanyaya katıldı.

Balıkesir'de ticaret odasının öncülüğünde düzenlenen indirimli satışlar da büyük ilgi gördü. İlk gün kent merkezinde AK Parti ile Emek Platformu'nun mitingi olmasına rağmen, vatandaşlar mağazalara akın etti.

VALİ SİMİT DAĞITTI
Mehter takımının gösterileriyle süslenen indirimli satışlarda Balıkesir'de bir ilke de imza atıldı ve akaryakıt istasyonları yüzde 3,5 oranındaki indirimle halka benzin ve LPG satışı yaptı. Kentte indirimli satışların başlaması nedeniyle düzenlenen mini tören sırasında Vali Utku Acun, çocuklara simit dağıttı.

Diyarbakır'da da Diyar Galeria İş Merkezi'ndeki 200 esnaf indirim kampanyası düzenleme kararı aldı. İzmit'te ise 3 Aralık Pazartesi günü kuaförlerle muhtarların da katılacağı ''indirimli günler'' başlatılıyor. Bodrum'da ise hem kış turizmini hem de alışverişi canlandırmak için çok farklı bir kampanya düzenlenecek.

Murat ŞAHİN- Nil KUYUMCU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır