kapat
02.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

"Bild"in gafı
Taliban lideri Molla Ömer'in bilinen 2 fotoğrafı bulunuyor. Ancak Alman Bild gazetesi, 11 Eylül sonrası yukarıdaki fotoğrafı basıp ısrarla Molla Ömer'in o kişi olduğunu savunuyordu. Bild'e inanan birçok gazete de haberlerinde bu fotoğrafı kullandı. Ancak gerçek kısa bir süre önce ortaya çıktı. Bild'in fotoğrafındaki kişi, İngiltere'de yaşayan imam Ebu Katada'ydı. Katada, Ladin'in "İngiltere'deki kasası" olarak biliniyor.

Kaçmak isteyen Taliban lideri 7 deve satın aldı
Kandahar'da kıstırılan Taliban lideri Molla Ömer'in kaçma hazırlığı içinde olduğu açıklandı. Çölü geçerek kaçmak için develere ihtiyacı olduğu söylenen Molla Ömer'in yardımcılarına "7 deve satın alın" emri verdiği öne sürüldü. Taliban liderinin ABD'nin kendisini havadan saptama olasılığına karşı araçla değil bisiklet ve motorsikletle dolaştığı ifade edildi.

New York'ta 47 Türk gözaltına alındı
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu, 11 Eylül saldırılarından bu yana ABD'de yapılan aramalarda 47 Türk'ün gözaltına alındığını ifade etti. İsimleri açıklanmayan bu Türkler, terörist bağlantıları yüzünden değil, vize sorunundan dolayı gözaltında. Loğoğlu, Reuters haber ajansına, "Türkler'in hepsi ya vize süresi dolduğu ya da oturma izinlerinde sorun çıktığı için gözaltına alındı" diye konuştu. Bahsi geçen Türkler'in çoğunluğunun New York'ta oturduğu belirtiliyor.

"11 Eylül saldırıları Clinton'ın suçu" iddiası
Amerikan Vanity Fair dergisi, Bill Clinton döneminde terörizmle savaş konusunda çok büyük hatalar yapıldığını yazdı. Sudan'ın Ladin ve El Kaide örgütüne ait istihbarat bilgileri hazırladığı ancak eski yönetimin bu raporu almadığını açıklayan dergi şöyle yazdı: Sudan istihbarat ajansı Muhaberat, 1996'da gerekli bilgi topladı. ABD'ye başvurdu. Dışişleri eski Bakanı Madeleine Albright, Sudan'ın terörist bir ülke olduğunu öne sürüp teklifi reddetti.

Kuşlar için Hukuk var
ABD'de California Eyalet Mahkemesi'nin kararıyla Channel Island'da yaşayan tüm sıçanlar zehirlenerek öldürülecek. Xantus adlı nesli tükenmekte olan kuşların karaya bıraktıkları yumurtaları yiyen sıçanların öldürülmesi için çevreciler dava açmıştı. Kararla Xantus kuşlarının yaşatılması amaçlanıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır