kapat
02.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Japon prenses kızdoğurdu

Japon halkının merakla beklediği doğum sonunda gerçekleşti. Veliaht Prens ve eşi Prenses Masako'nun çocukları bir kız...
Japonya Veliaht Prensi Naruhito'nun eşi Prenses Masako, bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Japon halkı, 1993'te evlenen 41 yaşındaki Prens Naruhito ile Harvard Üniversitesi mezunu, Japonya Dışişleri Bakanlığı'nın eski diplomatlarından 37 yaşındaki Prenses Masako'nun ilk bebeklerini, merakla bekliyordu. Çünkü dünyanın en eski monarşisi olan Japon İmparatorluk Ailesi'nde 30 yıldır erkek bebek dünyaya gelmiyor.

Prenses'in bebeğinin erkek olması halinde, tacın sahibinin kim olacağı konusunda kriz çıkmayacak; erkek bebek, babası Prens Naruhito'dan sonra tacın ikinci varisi olacaktı. 3.1 kilo ağırlığında, 49 santim boyundaki bebeğe henüz bir isim verilmedi.

JAPONYA'DA BAYRAM SEVİNCİ
GeçtİĞİmİz haftadan itibaren her gün 'doğurdu doğuracak' denilen Prenses Masako'nun sabaha karşı sağlıklı bir çocuk dünyaya getirdiği haberinin duyulması üzerine tüm Japonya'da sevinç gösterileri başladı. Prenses Masako'nun evlenmeden önce yaşadığı memleketi Senzoku kasabasında da adeta bayram havası esti. Prenses'in anne ve babasının evi tebrik için gelen ziyaretçilerle dolup taştı. Prenses Caddesi olarak değiştirilen ana caddedeki dükkanlar pencerelerine "Bugün kutlama günü" yazıları asarken çiçekçiler de halka bedava çiçek dağıttı.

1999 yılında bir düşük yapan Prenses'in doğumu, ülkede yüzde 5.4 gibi rekor seviyeye çıkan işsizliği, bir haftadır Japonya'yı çalkalayan Dışişleri Bakanlığı'ndaki yolsuzluk skandalını bile unutturdu. Japonya Başbakanı Junichiro Koizumi, özlemle beklenen bebeğin sağlıklı doğmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Bebek tahta çıkabilecek mi?
Prenses Masako'nun kız çocuğu dünyaya getirmesinin ardından, ülkede kadınların tahta çıkmasının önündeki kanuni engelin kaldırılıp kaldırılmayacağı tartışılmaya başladı. Başbakan Junichiro Koizumi 1868'ten beri yürürlükte olan, kadınların tahta çıkmasını yasaklayan kanunda değişiklik yapılmasının gündeme gelmesi için henüz erken olduğunu söyledi. Prenses'infdünyayafgetirdiğifbebek,fİmparatorfvefİmparatoriçe'nin üçüncü kız torunları.f

Doğum takvimi
1'inci gün: İmparator Akhitio, ailenin 25'inci üyesi olan bebeği samuray kılıcı ile karşılayacak ve ona kimono hediye edecek.

7'nci gün: Bebek ilk banyosunu yapacak. Banyo sırasında nedimeler, bebeğe sağlık ve şans dileyecek. Aynı gün bir nedime Prens'in bulunduğu saraya giderek İmparator'un bebeğe verdiği ismi bildirecek. Daha sonra bebeğin adı açıklanacak.

8'inci veya 9'uncu gün: Bebeğin adı Kraliyet Ailesi'nin kütüğüne işlenecek.

50'nci gün: Bebek, sarayın bahçesindeki kutsal emanetlerin bulunduğu 3 adet kutu içinde tanrılara sunulacak.

120'nci gün: Bebek, aile ile birlikte ilk kez sofraya oturacak ve katı yiyecekler yemeye başlayacak.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır