kapat
28.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Mazereti yok

Bir futbolcunun maçta en çok dikkat edeceği özellik, önce saha ve topla uyum sağlama becerisidir. Koşu, bireysel ve kollektif top tekniğiniz rakipten ne kadar üstün olursa olsun, dünkü gibi çıplak, buzlu, sert ve adeta traşlanmış gibi, topun üstünde kayarak hızlandığı bir zeminden en çok da "teknik beceri üstünlüğü" bulunan takımlar zarar görür.

Hele hele rakip, topa sizden daha gözüpek olarak ve tribün desteğiyle giriyorsa, o zaman bir de karambolde top kapma şansları artar. Bir de teknik direktör, teknik üstünlüğü olan Ergün, Ayhan, Sergen, Arif'i birlikte oynatmamış veya ikinci yarıya saklamışsa, dünkü ilk devre gibi pas isabeti de topun kullanılış şekli de erozyona uğrar. Ergün ve Ayhan girdiğinde takımın pas yüzdesinin ne kadar arttığı görüldü. Hele hele bir de buzlu sahaya G.Saray gibi iyice yabancıysanız, başka sürprizlere de gebesiniz demektir.

Önce işin kolayına kaçıp topu havalandırmak aklınıza gelir. Ama karşınızda kaleci Koraç gibi bu yıl Erzurum'da da oynamayan bir sürpriz adam, bütün hava toplarını toplarsa çaresizliğiniz artar. Dikkat ettiyseniz Koraç, yakınında seken bazı topları doğrudan bloke etmedi. İkiledi. Çünkü tutmak istediğinde hızlanarak kucağından fırlayıp geri dönebileceği gerçeğinin farkındaydı. Buna rağmen, oyunun nizami sürecinde Ümit'e iki tane çok sağlıklı hava topu vurma şansı geldi. Ama o, belini döndürecek şekilde durmadığı için ikisini de havalandırarak vurmaya mecbur kaldı. Ve sonuçta takım elendi.

Hüseyin'in 'bodyguard'ı
Maçın bir de hakem yüzü var. Dünyanın usta hakemleri, korner düdüğü çalıp da atılmadan maçı bitirmez. Adama sorarlar, boşa giden 40 saniye daha yok muydu, diye... Oyuna ilave etme hakkını unuttun mu? Bu kadar dakik misin? O hakkı neden hakeme verdiler? Hücuma dönük bir avantajı oynatsın diye değil mi? Ama Eryılmaz, bu kültürü pas geçti. Bu arada, 26. dakika dolduğunda Erzurum'un 7 faulüne karşı, G.Saray'ın sadece 4 faulü vardı. Ve sarı-kırmızılılarda Emre Aşık ile Capone sarı kart almışken, evsahibine kart dahi çıkmamıştı. Faul rekortmeni Hüseyin, koruma altında gibi tekme atmaya devam ediyordu. Eryılmaz, Hüseyin'e kart çıkarmak için 83 dakika bekledi.

G.Saray'ın üç günde bir maç temposu ve yaşadığı rakım, ısı ve iklim değişiklikleri, bunların hepsine evet! Ama bunların hiçbiri Eyüp'ün golüne mazeret olamaz. Evsahibi ekibin, kalecisi ve defansı çok iyiydi. Orta sahada Barış ve Zafer, bir de sertliğine karşın Hüseyin etkili oynadı. Özellikle sağ kanadı çok iyi kullandılar.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Superbahis
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır