kapat
28.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Donma noktası..

Gündemin tepesine lök gibi oturan Kıbrıs sorunu, Ankara istese de istemese de, babalansa da babalanmasa da, Türkiye'nin AB ile ilişkilerini, doğrudan etkileyecektir.. Bunun kaçarı göçeri yok.. Zaten adamlar açık açık da söylüyorlar..

Peki biz ne yapıyoruz? Daha doğrusu Ankara ne yapıyor?

Ankara inanılmaz derecede yanlış bir politika uyguluyor.. Adeta bile bile, Türkiye'nin AB ile ilişkilerini, "Donma" noktasına doğru götürüyor..

Gazetelerdeki köşe yazarları Ankara'yı sürekli uyarıyor.. "Yanlış politika uyguluyorsun. Bununla bir yere varamayız.. Üstelik Türkiye'nin zararına sonuçlanır.. Kimse KKTC'nin peşkes çekilmesini savunmuyor.. Aksine, müzakere masasına oturulmasını istiyor.. Haklarını, orada da korursun.. Yeter ki otur o masaya.. Uzlaşmaz görüntünden kurtul.. Yaratıcı fikirler üret.. Sen atak ol ve Rumları savunmaya it.. Sadece benim isteklerim kabul edilsin diyerek müzakere edilmez.. Bunun adı müzakere olmaz. Dikte etmek olur.. Ama işin adı üstünde müzakere.. Sen birşey vereceksin, karşılığında birşey alacaksın.."

Sürekli geçmişle yaşamak iş değildir. Yanlıştır.. Biz sadece kalkıp "AB, Rumları üyeliği kabul edeceğini bildirerek onların elini rahatlattı. Niye Denktaş ile anlaşsınlar" demek, geçmişte yaşamaktır. O iş olmuş bitmiştir. Yanlış mıdır AB'nin yaptığı? Bize göre de yanlıştır.. Ama olup bitmiştir artık.. İleriye dönük, yapıcı, yaratıcı fikirlerle masaya oturmak lazım..

Denktaş, ne oldu da, durdu durdu ve şimdi Klerides'e "Yüzyüze görüşme" önerdi.. Bunu New York öncesi yapsaydı, daha iyi bir konumda olurduk bugün.. Denktaş, o dönem önce, adada görüşelim diye tutturdu, sonra da New York'a gitti..

Susturulanlar
Yok mu bizim Dışişleri Bakanlığı'nda, "Yaratıcı fikirler üretecek" isimler? Dünya kadar var.. Ama nedense, sanki bu iş onlardan alınmış, Kıbrıs böyle giderse işlerin aleyhimize sonuçlanacağını gören ve bilen diplomatlarımız ise, susturuluyor.. Bana şikayet ediyorlar.. Kıbrıs sanki başkalarının yönetimine, inisiyatifine bırakılmış. Baksanıza, Kıbrıs'tan sorumlu ayrı bir bakanımız bile var.. Böyle bir tuhaflık olur mu? Dünyada her ülkenin bir tane Dışişleri Bakanı olur. Biz de ise neredeyse Dışişleri Bakanlığı görevini üslenmiş yedi tane ayrı kişi ve kurum var..

MGK toplantısında, Ankara'nın resmi görüşünün dışında, kalkıp kendi görüşünü söylemek yasak mı? Kimsenin Kıbrıs'ı satın dediği filan yok.. Sadece bu işin nereye gideceğini, bugün Ankara'da oturanlardan, MGK masası çevresinde toplananlardan daha iyi seziyor.. Burunları daha iyi koku alıyor.. Antenleri daha iyi çalışıyor.. Hepsi bu..

Ankara'nın yapmakta inat ettiği bu çok vahim hatanın bedelini ne bizler, ne de gelecek nesiller ödememeli.. Bunu ödemek istemiyor Türk halkı.. Aykırı sesler de konuşsun MGK'da.. Anlamıyor musunuz?



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Superbahis
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır