kapat
28.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ay inanmıyorum Erzurum!

2. Lig'de 12. sırada bulunan, toplam 1 milyon $'lık Dadaşlar, 80 milyon $ değerindeki Aslanlar'a müthiş bir ders verdi. Cimbom kupaya ilk turda veda etti. Uzatmaya giden maçta "Altın Gol"ü bir senelik ücreti sadece 60 milyar lira olan Eyüp kaydetti
Arif, Bülent Korkmaz, Suat ve Hakan'ı hafif sakatlıkları, yeni transfer Murat Sözkesen'i lisansı yetişmediği için İstanbul'da bırakan Cimbom, grip olan Sergen'i de 18'e almadığı Türkiye Kupası 3. kademe maçında Erzurum'da "Altın Gol"le vuruldu.

Soğuk hava, yüksek rakım ve yer yer kar-buz kaplı ağır saha futbolcuların işini çok zorlaştırıyordu. Galatasaray, boş alan bulabilmek için kapanan rakibi karşısında oyunu kanatlara açmaya çalışıyor, ama yapılan ortalar bu sezon kafa golü özürlüsü sarı-kırmızılılar adına genelde fazla tehlike yaratamıyordu. Bu toplar, belki ceza alanı çizgisine doğru yerden çıkarılsa, geriden gelecek oyunculara şut şansı doğabilirdi.

Dadaş'ın planı tuttu
Erzurum, kupayı rekor sayıda (13) kazanan güçlü rakibi önünde, defans güvenliğini ön planda tuttu. Geride hata yapmamaya çalıştı. Dakikalar ilerledikçe, yüksek rakımın ve giderek soğuyacak havanın lehlerine olacağının bilinciyle kontrollu oynadı. İşi tek golle bitirmeye niyetliydiler ve bunu uzatmalarda "Altın Gol"ü atarak başardılar.

Maça sarı-kırmızılılar hızlı başladı. 11. dakikada Hasan Şaş'ın sağdan kestiği frikiğe Fleurquin'in kafasını 'kedi kaleci' Koraç çıkardı. 15'te Victoria sol çaprazdan vurdu; sonuç yok. 19'da Bülent Akın'ın ortasına Ümit Karan'ın röveşata denemesi de etkisizdi.

30'da Erzurum, aradığı kontratak şansını bulur gibi oldu. Tansel'in tehlikeli atağını Kerem kalesini zamanında terk ederek önledi. Üç dakika sonra Serkan'ın soldan getirdiği topta Hasan Şaş, 6-7 metreden Koraç'ı nasıl geçemedi; herhalde kendisi bile anlayamadı. + 46'da Victoria'nın sol çaprazdan sert şutunu yine Koraç son anda çeldi.

Bülent golü çıkardı
Lucescu, ikinci yarı temposu düşen takımını ateşlemek için 58. dakikada Fleurquin ve Serkan'ın yerine Ergün ve Erhan Namlı'yı aldı. 61'de Victoria'nın soldan sert ortasına Ümit'in vuruşu kaleye giderken ofsayttaki Bülent Akın'dan döndü. 71 ve 72'de Ergün'ün uzaktan şutlarında ve 81'de Ergün'ün ortasına Ümit'in vuruşunda Koraç başarılıydı. Son dakikalarda tur şansı iki takıma da geldi. Önce 89'da Hasan kale sahası önünde topu göğsüyle indirdi, ama vurmakta gecikince Erzurum defansı araya girdi. +92'de Yusuf, karşı karşıya pozisyonda Kerem'i geçemedi. Galatasaraylı Faruk'un kaleye yönelen ters vuruşunu savunma son anda çıkardı.

Turu geçecek takımın belirlenmesi uzatmalara kalmıştı. 96'da Yusuf'un 25 metreden sert şutunu Kerem kornere çeldi. Soldan kullanılan atışta defanstan ileri çıkan Eyüp'ü kimse takip etmedi. O da Ümit Karan'ın zamanlama hatasını değerlendirip "Altın" bir kafa vuruşuyla Galatasaray'ı kupanın dışına attı.

Yaşar YALÇIN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Superbahis
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır