kapat
28.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ulusal Buluş Yarışması

DENİZ ESENTAŞ

www.gyte.edu.tr

ÖZET:

Özetin başında buluşun başlığı bulunur. Özet, açıklama, resimlerde bulunan temel özellikleri kapsar ve buluşun ilişkili olduğu teknik alanı belirtir. Buluş sayesinde hangi teknik probleme çözüm önerildiği belirtilir ve buluşun temel kullanımı ya da kullanımları net bir şekilde açıklanır .

Özet sadece teknik bilgi verme amacına hizmet eder. Gerekli olduğunda, başvuruda yer alan tüm formüller arasından buluşu en iyi karakterize eden formül özette yer alır. Özet kısmı anlatımın izin verdiği ölçüde az ve öz olur. Tercihen 50 ila 100 kelimeden oluşur.

Özette bahsedilen ve başvuruda bir resim ile görüntülenen her önemli teknik özelliği bir referans işareti (parça numarası) izler, bu referans işareti parantezler arasına yerleştirilir .

Türkiye'nin çocukları, Batı'nın Teknolojisinin haraçgüzarı olarak değil, kendi icat ettikleri tekniklerle değerlerimizi yeryüzüne çıkarmalı Dünya'ya duyurmalıdır.

Mustafa Kemal Atatürk

Türkiye'nin gelişmiş dünya ülkelerinin teknolojik düzeyini yakalaması herşeyden önce toplumun yenilikçi (inovatif) düşünceye kanalize edilmesine, eğitim-ögreti faaliyetlerinde bu temel düşüncenin etkin kılınması ve bunlarla ilişkili olarak sanayi kesimince teknolojik yaratıcılığa ve yeniliklere verilecek öneme bağlıdır. Sözkonusu yeniliklerin büyük boyutlarda teşvik edilmesinde sanayi sektörünün olduğu gibi üniversitelerin de üzerine düşen görevi layıkıyla yapmaları gerekir. Enstitümüz bu sorumluluktan hareketle; "Yaratıcı düşünceyi teşvik etmek ve yaratıcı düşünce yeteneğine sahip kişilerin değerli buluş ve fikirlerinin ortaya çikarilmasina, tanıtımına, geliştirilmesine ve sanayi kuruluşlarımızın rekabet gücünü arttıracak projelerin hayata geçirilmesine katkıda bulunmak" amacıyla Kocaeli Sanayi Odası ile müştereken ve İzmit Ticaret Odası, Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Gebze Ticaret Odası'nın desteğinde ödüllü "ULUSAL BULUŞ YARIŞMASI" düzenlemiştir.

31 Ocak 2002 tarihine kadar devam edecek olan bu yarışmaya 18 yaşindan gün almış her Türk vatandaşi katılabilecektir. Yarışmada 1.

dereceyi alan beş bin dolar, 2. ve 3. dereceyi alanlar üçer bin dolar ile ödüllendirileceklerdir; ayrıca yarışmaya gönderilen eserlerden değerli bulunanlara mansiyon olarak patent desteği verilecektir. Bu yarışma sonucunda bir çok patent alınacak, bazı projelerin üretime yönlendirilecek ve böylece Türk insanına, özellikle Türk gençliğine yeteneklerine sergileme ve değerlendirme imkanı verilmiş olacaktır.

Yarışma Koşulları GYTE'den temin edilebilir.

SON KATILMA TARİHİ31 Ocak 2002

ÖDÜLLER

Birincilik Ödülü: 5.000$

İkincilik Ödülü: 3.000$ Üçüncülük Ödülü:3.000$ Ayrıca yarışmaya gönderilen eserlerden bulunanlara mansiyon olarak Patent Desteği verilecektir.

Başvuru Adresi : Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Çayirova İstanbul Cad. No:101 Gebze/KOCAELİ Tel:(262) 653 84 97 Fax: (262) 653 8490 www.gyte.edu.tr Detayli bilgi icin http://www.gyte.edu.tr/kayanyazilar/bulus.htm



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Superbahis
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır