kapat
28.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Şirket sahipleri, BDDK,SPK,İMKB'ye sitemimdir

ABDURRAHMAN ARISIN

Ben bu ülkede SPK'ya IMKB'ye BDDK'ya güvenerek mağdurun mağduru olmuş bir yatırımcıyım.

10 yıldır gibi bir süredir borsada yatırım yapmaya çalışan ama her seferinde bizleri bilgilendirmeden bir anda kapattığınız tahtalar,aracı kurumlar yüzünden borsada yatırım yapmayı bırakın ismini duyduğumda miğdem bulanır hale geldim. Kim benden borsa ile bilgi istese oranın bir kumarhane olduğunu, alacağı senetin her an tahtasının kapatılıp perişan olabileceğini söylüyorum.

Diğerlerini hep sineye çektim ama bu sabah yayıncılık tahtasının her an açılacak diye tam bir yıldır bekliyorum çünkü her gün bu kuruluşun TV sini seyrediyor, reklamlarda türkiyenin en iyi gazetesi diye tüm kanallarda reklamını izliyorum. Öyleki IMKB ve SPK nın yılbaşına kadar şirketlerden bilgi formu istenmesi sonucunda tahtanın açılması gündeme gelince adete diğer yaşadığım tüm sıkıntıları unuturcasına yüreğim pır pır ederek bu anı bekliyorum ki boryad.org sitesinde okuduğum BDDK nın olumsuz tavrı beni hüsrana itti.Öyleki bir bakıyorsunuz Bilgin grubu etibankla anlaştı deniyor.

IMKB bülteninde yayınlanıyor gerisi yok hiç bir açıklama yok. Bu şirketler çalışıyor ise gerekli görülen hisselere blokaj koyupda hisseleri açmanız gerekmezmi.

Ben bana yaşatılan olaylardan ötürü sorumlusu olan Şirket sahipleri, BDDK,SPK,İMKB ye hakkımı helal etmiyorum nedeni mi ;

1)Sun Elektronik senetlerim vardı bir sabah bir baktım tahtası kapalı daha sonra şirketin iflas haberi bir müddet sonra banka aracı kurumum senetleri tarafıma teslim etti şu an duvar kağıdı olarak duruyor.

2)Daha sonra Kütahya ilimizde Önder kıymetlerin bir acentası açıldı yatırımlarımı burda saklamaya başladım. Bir sabah bir baktım Önder menkul kıymetlerin işlemleri durdurulmuş ve iflası. hem Necdet polatı mahkemeye verdim,hem alacak davası açtım. (Sonuç olarak 3 Milyara kadar ödeme yapılacak fondan bu istihkaka hak kazandım ama hala bu bile ortada yok.

3)Hisse senedi yatırmlarımı tekrar bir bankada saklamaya karar vererek Sabah yayıncılık hissesi aldım Bir sabah bir kalktım BDDK Etibank'a el koymuş ve dolaylı olarak tahta yine kapalı Öyleki bunları güvenilir diye IMKB-30 IMKB -100 endeksinden seçmiştim.

Şimdi sizlere soruyorum bizleri bilgilendirmeden bir anda kapattığınız daha sonra ise biz küçük yatırımcıyı korumak diye nitelendirdiğiniz yer neresi orayı algılıyamadım.

boryad.org sitesindeki haber

Mağdurların gözü BDDK'ya çevrildi 26811

SPK ve İMKB'nin tahtası kapalı 19 şirkete ilişkin başlattığı çalışma olumlu karşılanırken, banka ve banka iştiraki olan şirketlerde mağdur duruma düşen yatırımcıların gözü BDDK'ya çevrildi.

SPK'nın tahtası işlemlere kapalı olan hisseler için İMKB ile birlikte başlattığı çalışmanın önemli bir adım olduğunu belirten BORYAD Hukuk Komitesi Başkanı Avukat Murat Esen, bunun hem sermaye piyasalarının gelişimi açısından hem de 19 şirket mağduru için umut verici bir gelişme olduğuna dikkat çekti. Esen, "Kamuyu aydınlatma bilgi formunun ilgili şirket ve yetkili bağımsız denetçi tarafından doldurulacak olması önemli bir gelişme. Çünkü şirketlerin İMKB ve SPK'ya gönderdiği rutin özel durum açıklamaları ve bilançolar fazla detay içermiyor. Oysa bu son kararla özel durum açıklamaları yatırımcıları daha çok bilgilendirme yönünde tespitler içerecek.

Çıkacak rapor ve açıklamalar tahtaların açılması veya kapalı kalması konusunda somut gösterge olacak" dedi.

BDDK'nın tavrı önemli

Kapalı tahtalardan büyük bir çoğunluğunun TMSF'ye devredilen banka ve iştiraki konumundaki şirketlerden oluşması nedeniyle, bu konuda BDDK'nın nasıl bir tavır sergileyeceğinin de önemli olduğunu hatırlatan Esen, "SPK'nın kapalı tahta sorununun çözmü için İMKB'yle yeni bir uygulamaya gidileceği yönünde yaptığı açıklamanın ardından, basında BDDK'nın da bir açıklaması yer aldı. Açıklama BDDK'nın banka ve banka iştirak hisselerinin bu çalışmada değerlendirilemeyeceği, değerlendirmeye alınsa bile açılmasına müsade edilmeyeceği yönündeydi.

Özellikle Medya Grubu şirketlerinin Etibank'la ve dolayısıyla da BDDK'yla bir bağ içinde olması nedeniyle SPK çalışmasının sonuç verip vermeyeceği konusunda soru işaretleri var" diye konuştu. Hem BDDK'nın hem de SPK'nın görüş birliği içinde olması gerektiğini belirten Murat Esen, yatırımcı payının gözardı edilmemesi gerektiğine işaret etti.

Sorumlulara tazminat davası açılabilecek

Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) olarak, tahtası işleme kapalı olan hisse senedi mağdurlarını bilgilendirmek ve tahtaların yeniden açılabilmesi için çözüm yolları bulmak amacıyla 25 Ekim - 4 Kasım 2001 tarihleri arasında bir toplantı dizisi düzenlediklerini hatırlatan Avukat Esen, söz konusu toplantılarda şirket sorumluları hakkında tazminat davası açılabileceği kararına vardıklarını vurguladı. Toplantıları düzenlemekteki amaçlarının, yatırımcıları biraraya getirerek görüş alışverişinde bulunmak ve BORYAD olarak onlara yol göstermek olduğunu belirten Esen, "Amacımız kapalı tahtalara ilişkin çözüm üretmek ve hukuksal açıdan neler yapılabileceği konusunda yatırımcıları bilgilendirmekti" dedi.

Esen, "Toplantılarda Medya Holding, Sabah Pazarlama, Sabah Yayıncılık, EGS Grubu, Çukurova - Kepez ve Aktaş, İhlas Grubu, Nergis Grubu, İktisat Grubu ve bunların dışında Köytaş gibi tahtası işleme kapalı olan şirketler görüşüldü. Toplantı dizisi 25 Ekim'de başladı, 4 Kasım'da da sona erdi. SPK'nın 26 Ekim'de kapalı tahtaların tekrar işleme açılabilmesi için İMKB'yle yeni bir çalışma başlattıklarını açıklamış olması bir miktar iyimserlik yarattı" dedi.

SPK ve İMKB'nin tahtaların açılmasını istemesi, BDDK'nın ise buna karşı gelmesi durumunda ortaya çıkacak olası çelişkili durumu hukuksal açıdan değerlendirmesini istediğimiz Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Reha Tanör ise, menkul kıymetlerini ihraç ederek halka açık anonim ortaklık niteğindeki bankaların Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde değerlendirilebileceğini vurguladı.

"Sermaye piyasalarında bilginin açıklanması olmazsa olmaz kuraldır" diyen Tanör, bu çerçevede kamunun aydınlatılmasına ilişkin kanunda ve tebliğlerde çok ayrıntılı düzenlemeler olduğuna işaret etti.

Bankaların kural olarak kuruluş, çalışma, devir, birleşme, tasfiye ve denetim gibi konularda Bankalar Kanunu hükümlerine tabi olduğunu belirten Tanör, "Ancak, kendi menkul kıymetlerini ihraç ederek bir halka açık anonim ortaklık niteliği alan bankalar bu konuda Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde, kamunun aydınlatılması konusuna ilişkin kurallara uymakla yükümlüdür. Bankalar bunun dışında tutulamaz ve tutulması da haklı ve doğru olamaz" diye konuştu.

KÜTAHYA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Superbahis
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır