kapat
28.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kurban kesme geleneği

AV. LALE STRACHAN

Sabah'ta artık sokaklarda kurban kesilmeyeceğinden, vahşete son verildiğinden bahsediliyor. Oysa vahşet sadece kapalı kapılar ardına alınmış olacak, son verileceği falan yok. Hayvanların canlı canlı katledildiği bir gelenek nasıl olurda bayram olur anlayamıyorum. Bu nasıl bir zihniyettir? Bana kalsa kurban kesimi tamamen yasaklansın derim, ama madem yapacaklar, bari öldürdükleri bu zavallıları batıda "stunning" denilen ve nisbeten daha az canice bir öldürme yöntemi olan şoklama ile bayıltıp öldürsünler. Bu günahsız zavallıların topluca katledildiği gün bayram oluyor, benim her kurban bayramı içim kan ağlıyor. Benim için bayram değil katliam günü oluyor o günler.

Her ne amaçla olursa olsun, (fakirleri beslemek vs...de dahil) canlı bir varlığın canına kıymak cinayettir, barbarlıktır, insan ırkı zaten barbarlığını her yıl milyarlarca küçük ve büyükbaş hayvanı katlederek yapıyor, çiftliklerde kölemiz haline getirdiklerimiz de canlarının son damlasına kadar ölümüne sütlerini bize vererek çeşitli sağlık sorunlarıyla kısacık çileli yaşamlarını sürdürüyor. Annesinin sütünü içmesin de bize kalsın diye daha ağzı ota değmemiş minicik süt danaları sucuk yapılmak için kesimhanelere gönderiliyor, hayvanlar yollarda nakliye esnasında susuzluktan, açlıktan, yazın sıcaktan, kışın soğuktan saatlerce ayakta sıkış tıkış yolculuk esnasında fenalık geçirip, bazılarıda ölüyorlar, ne için? Biz kahvaltıda sucuk yiyebilelim diye... Var mı vahşetin daha ötesi?

Bizse iğrenç insan ırkı olarak, o masumların sütlerini, etlerini, derilerini, canlarının kıyasıya çalarak, sömürerek yaşıyoruz. Oysa bu dünya sadece insan ırkı kıyasıya sömürsün diye yaratılmamıştır, her türlü canlı varlığın en büyüğünden, böceğine kadar yaşam hakkı vardır. Buna saygı göstermeyenler ahirette cezalarını bulacaklardır, katlettikleri veya katledilmelerine neden oldukları masum günahsız hayvanlar hesap soracaklardır. Onlar bizim kölelerimiz değil, geceleri rahat uyuyanlar, gözlerini açıp biraz bunları düşünsün, insanı insan yapan düşünmektir, sucuğunuzu yerken biraz düşünün, bu sucuk nereden geliyor? Nelere, hangi acılara mal olarak geliyor diye........

Hele hele ülkemizde kesimhanelerde şoklama yapılmadan kesim yapılması vahşetin uç noktası değil de nedir? Eğer inanmıyorsanız bir gün mezbahaya gidin ve arka arkaya katledilen o masumların çığlıklarını dinleyin, kalbiniz dayanırsa sevgili medeni(!) insan kavmi!!!!!!!!



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Superbahis
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır