kapat
28.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yardım kaynaklarının kullanımı

MUSTAFA ÖZYURT

Çok sevdigimiz bati ekonomileri yatirimi soyle tanimlarlar: " Parani ise gonder".
Yani elinde var olan kaynaklari oyle bir planlayarak dagit ki ( emlak al, borsaya yatir, uretime ayir vb...) sana geri donuslerinde mumkun olan en fazla karla geri gelsinler.

Tabiki devlet yonetimi isin icine girdigi zaman durum degisir. Bazi durumlarda toplum cikarlarinin korunmasi gerekir ve bunun icinde harcanacak paranin kar getirmeyecegi bilinse bile harcanmasina musade edilir. Yapilmasi gereken bir sey dir ve kesinlikle dogrudur.

Iste bu anda Kantarin topuzu devreye girer. Topuzu kacirirsaniz ya paranizi carcur edersiniz yada az kullanimdan dolayi bir sonuc alamazsiniz. Her iki durumdada kaynak kotu kullanilmis olur. Bu durumun uzun sureli tekrarindada ulke, yatirimci ve millet ekonomik krize ( parasizlik) girer. Kaynaklarin kurumus olmasi krizin asilmasini engeller ve sonucta sirketse iflas eder, devletse secime gider, vatandasta caresiz birilerinin cikip bizi bu durumdan kurtarmasini bekler..

Insaalah bu sefer yaratilmis olan kaynak iyi bir sekilde planlanarak kullanilir ve su anda sevinmekte olan ekonomimize ve halkimiza daha fazla faiz borcu, vergi ve sikintili gunler olarak geri donmez..

Bu kotu gunlerin biran evvel gecmesi ve milletimizin soyle derin bir nefes alip, eskiden daha iyiydi demek yerine, gelecegimiz cok parlak olacak dedigi gunleri gormek su anda hepimizin tek dilegi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Superbahis
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır