kapat
28.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Gerçek, fotoğraflar sayesinde ortaya çıktı

Sanıklar farklı beyanlarda bulunsa da bugüne dek mahkemeye delil olarak sunulan fotoğraflar sayesinde pek çok olayda gerçek gün ışığına çıktı!
Mahkemelerde görülen binlerce davanın seyri bazen bir kare fotoğrafla değişebiliyor. Kimi zaman hayatlar kurtuluyor, kimi zaman da gerçek suçlular cezaevini boyluyor.

Uzmanlar, yine de fotoğrafın tek başına bir delil olmadığını vurguluyor. Prof Dr. Erol Cihan, "Tek başına delil değildir ama olayı aydınlatacağı taktirde hakim tarafından değerlendirilir. Fotoğraf yasal yollardan ele geçirilmelidir" diye konuşuyor. İşte fotoğrafların adalete yön verdiği ilginç davalar...

GİZLİ AŞKIN BELGESİ
22 yaşındaki Hatice Tekbaş çok sevdiği eşi Kubilay Tekbaş'ı yanlışlıkla öldürdüğünü söylüyordu. Ancak kayınpederi, mahkemede, şarkıcı Kurtuluş'la çekilmiş kucak kucağa fotoğrafları adeta fırlatmıştı yüzüne. Önce 5 yıla mahkum oldu ama yargıtay kararı bozdu. İkinci kez yargılandığında bu defa 12 yıl hapse mahkum oldu. Genç kadının "kendimi savundum" sözleri fotoğraflar ortaya çıktıktan sonra çok da inandırıcı bulunmamıştı anlaşılan.

MAHKEME KANMADI
Üç yıl önce 16 yaşındaki M.Ö'nün açtığı tecavüz davasında işadamı İbrahim Pamuk'u kurtaran da bir fotoğraftı. Pamuk, 16 yaşındaki işçisine aşık olunca evini terk etmiş ve genç kıza imam nikahı kıydırmıştı. Ancak işadamı 6 ay sonra pişman olup evine dönünce M.Ö de soluğu mahkemede almıştı. Zorla ırzına geçildiğini iddia edip bir de doktor raporu alınca genç adam 10 yıl hapis istemiyle tutuklanıp hapse atılmıştı. İşte tam bu noktada ortaya çıkan nikah fotoğrafları işadamını kurtardı. M.Ö bembeyaz gelinliğini giymiş, tüm güzelliği ile gülümsüyordu objektife. Böylelikle işadamı hapisten kurtuldu. M.Ö fotoğrafı çektirdiğine bin pişman, İbrahim'ini tümüyle kaybetmiş olarak ayrıldı mahkemeden.

DOLANDIRICININ OYUNU
Antalya'da ise sevgilisi tarafından dolandırıldığını iddia eden müteahhitin açtığı davada "aşk fotoğrafları" delil olmuştu. İbrahim Kandemir, bir süre birlikte yaşadığı 24 yaşındaki Seçil Gezer Ok tarafından 206 milyar lira dolandırıldığını iddia etmişti. Genç kadın çıkarıldığı mahkemede "Benim bu adamla ilişkim olmadı" deyince müteahhit, "aşk fotoğraflarını" çıkarmıştı ortaya. Mahkemede elden ele dolaşan fotoğraflarda müteahhitle genç kadının dudak dudağa pozları bile vardı. Dava henüz sonuçlanmazken, delil fotoğrafların sonucu etkileyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Türkan HİÇYILMAZ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Superbahis
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır