kapat
28.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Saddam'ı devirme operasyonu 4 ay sonra başlar

Jane's Defense dergisi editörleri, Londra'daki konferansta "Pentagon, Saddam harekatını 4 ay erteledi" dedi
İngiltere'nin başkenti Londra'da Pazartesi akşamı önemli bir konferans düzenlendi. Dünyanın en ciddi savunma dergisi Jane's Defense'in Başkanı Alfred Rollington, baş editörü Clifford Beal ve danışman Binbaşı Charles Heyman, uluslararası gazetecilere açık olan bu konferansın konuklarıydı.

Afganistan harekatının tartışıldığı toplantıda Amerika'nın bir sonraki hedefinin Irak lideri Saddam Hüseyin olacağı vurgulandı. Ancak Jane's Defense dergisinin editörlerine göre, bu harekat Nisan ayından önce gerçekleşmeyecek. Bush yönetimindeki Şahinler kanadının tüm baskısına rağmen Savunma Bakanlığı (Pentagon) son bir karar alıp harekatı 4 ay erteledi. Yapılan oylama sonunda gerekçe olarak da "İki cephede savaş olmaz" gösterildi.

EL KAİDE LADİN'SİZ DEVAM EDER
Afganistan düzene girmeden yeni bir cephe açılmasını istemeyen Pentagon, bu 4 ay içinde Irak'ta bulunan CIA ajanları ve özel timlerinden bilgi toplamaya devam edecek. Konferansta dikkat çekilen bir diğer nokta da El Kaide örgütünün Usame bin Ladin'siz de hareket edeceği oldu. Ancak El Kaide'nin bir sonraki saldırısının beklenildiği gibi Amerika'ya düzenlemeyeceği belirtildi. Eylem düzenlemesi muhtemel ülkeler arasında Mısır, Cezayir ve Suudi Arabistan geliyor. Hatta El Kaide'nin ülke yöneticilerine yönelik suikast düzenlenmesinden dahi şüpheleniliyor.

'Irak'a saldırıda kilit ülke Türkiye'
Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA'nın eski başkanı James Woolsey, Irak`a yapılacak hava saldırılarında kilit ülkenin Türkiye olduğunu savundu. ABD`nin kararlılıkla, Irak'ın üzerine gitmesi gerektiğini belirten Woolsey, "Yardıma ihtiyacımız var, ama tek ülke kritik: Türkiye" dedi. Woolsey, Türkiye'ye Kuzey Irak'taki petrol alanlarına ulaşımını sağlayarak destek elde edileceğini belirtti. Irak'a en kolay hava saldırılarının Türkiye'den yapılabileceğini belirten Woolsey bu destek için bazı garantiler verilmesi gerektiğini vurguladı.

JAN DEVLETOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Superbahis
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır