kapat
28.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Allahuekber

11 Eylül günü Pennsylvania'ya düşen uçakta yaşananlar gün ışığına çıktı. Kara kutudaki seslere göre, teröristlerin elebaşısı olan Jarrah kokpite geçti ve uçağı düşürmeden kısa bir süre önce "Allahüekber" diye bağırdı
Pennsylvania eyaletindeki boş bir araziye 11 Eylül'de düşen ve 68 kişiye mezar olan yolcu uçağı hakkında birçok spekülasyon yapıldı. Bir kesim uçağın savaş uçakları tarafından düşürüldüğünü açıklarken bazıları "Uçağı kahraman yolcular düşürdü" dedi. Kara kutuların incelenmesinden sonra gerçek ortaya çıktı. İşte Newsweek'in son sayısında kaleme aldığı uçakta yaşananlar:

Saat 09.28... Elebaşı Ziyad Jarrah ve 3 terörist kırmızı bandalarını kafalarına geçirdi ve kokpite hareket etti. Pilot "Hey, siz. Defolun gidin buradan" diye bağırdı. Teröristler pilot ve yardımcı pilota saldırdı. Jarrah, pilot koltuğuna oturdu. Mürettebattan biri "Yalvarırım yapmayın" diye ağlıyordu. Çok geçmedi. Mürettebatın sesi kesildi!.. Öldürüldü!..

DÜĞÜNE GİDECEĞİZ, AYSEL!
26 yaşındaki Jarrah çat pat İngilizcesiyle yolculara "Kaptan konuşuyor. Uçakta bomba var. Alana dönüyoruz" anonsu yaptı. Daha sonra Almanya'da Türk kızarkadaşı Aysel Şengün'ü aradı ve "Haftasonu davet edildiğimiz düğüne gideceğiz" dedi. Türk kızına bir şey hissettirmedi. 4 yolcu cep telefonuyla aileleriyle görüştü. Uçağı kaçıranların terörist saldırı planladığını öğrenen 4 yolcu harekete geçip uçağı federal bir binaya çarpmadan düşürme kararı aldı. Saat 09.57... 4 yolcu "Hadi onları haklayalım" diye bağırdı. Jarrah kabinde, bir terörist ölü mürettebatın başında, iki terörist de first class'ın girişindeydi. Yolcular saldırıya geçti. Bir terörist ağlamaklı bir sesle "Ne yapacağız?" diyordu. Diğeri "Sakin ol" diye bağırdı. Yolcular 2 teröristi etkisiz hale getirip kokpite dayandı. Son terörist direndi. Bu sırada Jarrah, "Yakalanmaktansa, uçağı düşürürüm" dedi. Jarrah "Görevi tamamlayamıyorum" diye mırıldandı. Saat 10.06'da kokpitten son ses yükseldi: Allahüekber... Uçakla bağlantı koptu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Superbahis
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır