kapat
28.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Canlı kalkan terörü

Filipin Ordusu isyancı gerillalara baskın düzenledi. 24 arkadaşlarını kaybeden gerillalar, 160 masum sivili kendilerine kalkan yaparak kaçmayı başardı
Filipin Ordusu, aşırı İslamcı ayrılıkçı lider Nur Misuari'nin Zamboanga kentindeki karargâhına tanklarla ve savaş uçaklarıyla baskın düzenledi. Saldırı üzerine neye uğradığını şaşıran gerillalar kendilerini korumak için halktan 160 kişiyi rehin aldı. Pijamalarıyla evlerinden çıkarılan Hırıstiyan siviller, Filipin Ordusu'nun bombalarınaa karşı birer canlı kalkan olarak kullanıldı.

ÇATIŞMADA KAYIP VERDİLER
Sivil ve masum insanları canlı kalkan olarak kullanan aşırı dinci militanlarla ordu birlikleri arasındaki çatışmada 27 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı. Ölenlerden 24'ünün Misuari'nin yandaşı, 1'inin asker, 2'sinin ise sivil olduğu açıklandı. Canlı kalkanların ölmemesi için saldırıya ara vermek zorunda kalan ordu birlikleri, kuşattıkları gerilla karargahının çevresinde dün sabah saatlerinden beri çaresiz bekliyor.

24 YILDIR SAVAŞIYORLAR
1970'te kurduğu Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi adlı ayrılıkçı örgüt ile 24 yıl bağımsız din devleti kurmak için savaşan Misuari, 1996 yılında hükümet ile barış anlaşması yapmış ve bu tarihten itibaren Müslüman azınlığın yaşadığı Mindanao bölgesine vali seçilmişti. Ancak anlaşma bozuldu, Misuari tekrar silaha sarıldı ve Jolo'daki karakollara saldırarak Pazartesi'den itibaren savaş başlattı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Superbahis
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır