kapat
28.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
İki okul iki dram!

İstanbul'un göbeğindeki Rüştü Uzel Lisesi doğalgaz bağlanmadığı için tatil edildi. 30 yıldır bakım yapılmayan Beykoz'daki ilkokul ise harabeye dönüştü Bir okulu İGDAŞ ile müteahhitin anlaşmazlığı, diğerini ilgisizlik vuruyor
Bünyesinde Anadolu Meslek, Kız Meslek ve Kuaförlük Meslek bölümlerini barındıran Nişantaşı'ndaki Rüştü Uzel Lisesi'nde hafta başından bu yana ders yapılamıyor. Bunun nedeni; okula öğrenim yılının başından bu yana doğalgaz verilmemesi... Doğalgaz tesisatını yapan Çağrı İnşaat ile İGDAŞ arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle doğalgaz bağlanmayan okulda öğrencilerin büyük çoğunluğunun hastalanması üzerine zorunlu olarak tatil kararı aldıklarını söyleyen müdire Tülay Lodi, "Eğitimi buzdolabı gibi sınıflarda daha fazla sürdüremezdik" diyor.

Doğalgaz sorununun çözümüne kadar eğitime ara verilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe sunduklarını hatırlatan Lodi, "İGDAŞ'ın tespit ettiği eksikliklerin en kısa sürede giderilmesi için müteahhit firmaya sürekli telkinde bulunduk, ancak bir sonuç alamadık. Bizler de sınıflarda manto ve atkılarla oturabiliyoruz" diye konuşuyor ve ekliyor: "Çaresiz durumda kaldık. Çünkü İGDAŞ eksikliklerin giderilmemesi halinde kesinlikle doğalgaz bağlamayacağını belirtiyor, müteahhit firma ise soruna kayıtsız kalıyor."

Beykoz'un en büyük yerleşim merkezi olan Yenimahalle'deki Mehmet Emin Pulatkonak İlköğretim Okulu ise bakımsızlık nedeniyle perişan halde bulunuyor.

Tuvaletleri kullanılamayacak durumda olan, duvarları rutubet nedeniyle çürüyen, spor alanı bulunmayan okulda çağdışı bir ortamde ders gören öğrenciler teneffüslerde ise gezip oynayacak alan bulamıyor. Perde, sandalye, kitap gibi bazı ihtiyaçların öğretmenler ve veliler tarafından sağlandığı okulun inşa edildiği 1972 yılından bu yana bakım görmediğini söyleyen Aile Birliği Başkanı Şakir Şahin, "Okulun eksikliklerinin giderilmesi için şimdiye kadar defalarca başvuruda bulunduk, ancak ne yazık ki herhangi bir sonuç alamadık" diye yakınıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Superbahis
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır