kapat
25.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Beşinci nesil Beyaz Fırın

Hafta sonları önünde uzun kuyruklar oluşan Türkiye'nin en eski pastanelerinden Beyaz Fırın, artık beşinci nesilden bir kadın, Nathalie Stoyanof tarafından yönetiliyor
Pasta, kurabiye, poğaça, börek deyince akıllara ilk gelen markalardan Beyaz Fırın, İstanbul'da 1836 yılından bu yana fırıncılık yapan bir aileye ait. Stoyanof soyadlı bu Makedon aile, "Beyaz Fırın" adıyla İstanbullular'a tam dört nesildir hizmet veriyor. İstanbul'daki ünlü Sarıyer Börekçisi'ni kurdular, kandil simidi, poğaça, acıbadem ve yaş pasta gibi birçok unlu mamulü bizlere tanıttılar. Beyaz Fırını şu anda beşinci nesilden bir kadın yönetiyor; Nathalie Stoyanof. 1975 İstanbul doğumlu Nathalie Stoyanof, St. Benoit Lisesi'nden ve Koç Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun.

Paris'te, dünyanın en ünlü pastacılık okulu Cordon Bleu'de eğitim alan Stoyanof, yaratıcılığını da katarak Beyaz Fırın'da birbirinden farklı pastalar hazırlıyor. Yaptığı işin bir nevi sanat olduğunu düşünüyor. Babası Dimitri Stoyanof da üç nesilden sonra devraldığı fırında lezzet ve modern teknoloji için hiçbir masraftan kaçınmamış. Aile, seyahat merakı sayesinde pastacılık ve unlu mamuller konusunda her şeyi öğrenmiş.

WEB SAYFASI DA VAR
Beyaz Fırın'ın bir de web sayfası var. Fırın, Kadıköylüler'i de unutmamış. Kadıköy doğumlu olanlara, doğum günlerinde dört kişilik pasta hediye ediyor. Kadıköy ve Çiftehavuzlar'da iki şubesi bulunan Beyaz Fırın, Kadıköy ve Bostancı arasında oturan ve www.beyazfirin.com adresinden sipariş veren müşterilerine servis hizmeti de veriyor.

Sibel ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır