kapat
25.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

HAYATA DÖNÜŞ

KDV indirimiyle başlayan aşı tuttu, piyasalar coştu. Morali düzelmeye başlayan vatandaş döviz bozdurup alışverişe koştu SABAH'ın öncülük ettiği KDV'de indirim kampanyası... Ardından kendiliğinden gelişen "Bu ülke için seve seve" kampanyası... Ve Türkiye'de birden hava değişti: Üstümüze çöken karamsarlık dağıldı, bir yıldır yaprak kıpırdamayan çarşılara hareket geldi. Bunun en somut örneği dün yaşandı: İstanbul, Ankara, Bursa ve Adana'da yüzde 50'ye varan fiyat indiriminin de etkisiyle alışveriş merkezleri doldu taştı. Döviz büfeleri ve bankamatiklerde kuyruklar oluştu. Dövizini bozduran, parasını çeken alışverişe gitti.
Tüm metin

Başarılı olduğum kadar mutlu da olayım
Soğuk ve şehirlerarası otobüslerde vazgeçtim çocuk olmaktan dizeleri aslında her şeyi anlatıyor. Küçük yaşta terk edilen çocukluk, Yılmaz Erdoğan'ın geleceğe büyük adımlarla yürümesine yol açmış. Ve Erdoğan yazmaya başlamış. "Çünkü yazmak zorundaydım" diyor.
SON DAKİKA'DA

Minare faciası
Tüm yurdu saran kötü hava koşulları yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Ankara'da bir cami minaresinin çökmesi sonucu 2 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. İstanbul'da ise sağanak yağış özellikle trafiğin aksamasına yolaçtı. Ankara Kayaş'ta bulunan Ebubekir Sıddık Camii'nin minaresi dün gece 20.00 sıralarında şiddetli fırtınaya dayanamayarak yıkıldı.
TÜRKİYE'DE

Alışveriş bayramı
Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezi Akmerkez, kelimenin tam anlamıyla tarihi bir gün yaşadı. "Bu ülke için seve seve" kampanyasıyla ünlü markalar fiyatlarını yüzde 20-50 oranında azaltınca Akmerkez adeta alışverişe gelenlerin istilasına uğradı.
EKONOMİ'DE

Burası Kabil TV günaydın dünya!
18 Kasım 2001 Pazar günü Afganistan'ın "özgürlük" tarihine geçecek bir gelişme yaşandı. Bundan tam 6 yıl, 3 ay, 16 gün önce kilit vurulan ülkenin en büyük yayın organı Kabil Televizyonu hayata döndü. Kabil TV'nin yeniden yayına başlaması ülkede Taliban sonrasında yaşanan hızlı değişimin en önemli göstergesi oldu.
DÜNYA'DA

Bakan haraca el koydu
SABAH'ın manşetten duyurduğu "Resmen Haraç" haberi, Ankara'da yankı buldu. Vakıflardan Sorumlu Devlet Bakanı Nejat Arseven, kamu kurumlarına ait vakıfların topladığı bağışlarla ilgili haber üzerine harekete geçti. Arseven, bağış adı altında para toplayan vakıfların amacı dışında faaliyet gösteren...
POLİTİKA'DA

Devlerin şakası
A Milli Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası eleme grubundaki ikinci maçında İsviçre'yi deplasmanda 70-53 mağlup etti. Maça tutuk başlayan Milliler, 9-0 geri düştüler. Darziv'in yağmur gibi şutlarına önlem alamayan Milli Takım, ilk çeyreği 26-9 geride kapattı.
SPOR'DA

'Üç zeki kadın birleştik bir büyük zekâ yarattık!'
Ece Erken, Nefise Karatay ve Ebru Destan geleceklerini garantiye almak için iş kadınlığına soyundu. Önce Bağdat Caddesi'nde ardından Levent'te eski Esco Bar'ın yerinde Rouge adını verdikleri bir Cafe açmaya hazırlanan güzeller oldukça iddialı. Bu işi New York'a kadar götürecekler.
MAGAZİN'DE

Düzensiz aybaşı şeker belirtisi
ABD'deki "Brighaman and Women's" hastanesinde yapılan araştırmada, normal olmayan adet görmenin, metabolizmada düzensizlik yarattığı bunun da ensüline karşı direnci artırdığı belirlendi. Ensülin direncinin de vücuttaki şeker artışını ve şeker hastalığını körüklediği biliniyor.
SAĞLIK'DA

Genç eş al genç kal
Yaşları 18 ile 90 yaş arası değişen 2280 denek arasında yapılan araştırmaya göre kavrama, reaksiyon zamanı ve hafıza 40 yaşından sonra gerilemeye başlıyor. Ancak aktif bir cinsel yaşam süren yaşlıların zekâ kaybı yok denecek kadar az.
MELODİ'DE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPÜS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,485,000 1,495,000
MARK 665,000 672,000
EURO 1,307,000 1,313,000
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır