kapat
25.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Nasıl evlendiler niye boşandılar?

Aşkın ömrü hâlâ tartışılıyor. Mezara kadar süren evlilikler de var elbet ama bir de başından evlilik ve ayrılık geçenleri dinleyelim

Ne garip bir dünyada yaşıyoruz... Sevgiler, aşklar ve özlemler adeta havada uçuşurken ve aslında herkesin aradığı buyken, mutsuz o kadar çok insan var ki etrafta... Kim neyi arıyor, neyi aramıyor, neyi yitirmekten korkuyor kimse bilmiyor... Ama herkes bir şeyin peşinde, oradan oraya savruluyor. O şey, ne mi? Aşk, sevgi, tutku, süreklilik, daimi ilgi... Adı değişse de aranılan şey dünyanın her yerinde, aslında hep aynı...

İnsanoğlu yaradılışından bugüne yanında birini arar durur... Aradığını bulduğunda da o kişiyi "garanti" altına almak ister. Kimi zaman şekil değiştirse de, mezara kadar gider bu evlilikler... Kimi zamansa, yeni şekle alışamayıp son verir gidişata... Peki neden?

Evlenmek deli cesareti ister

Deniz Pulaş, 34 yaşında, manken
"24 yaşındaydım, 1.5 yıl evli kaldım. Daha yaşamda yalnız başına bir birey olamadan karşına biri çıkıyor ve evleniyorsun. Eski eşim şu anda en iyi arkadaşlarım arasında. Evlendiğim için pişman değilim. Bu kararı vermek biraz deli cesareti istiyor bence. Hayatımda biri var. Birlikte de yaşamıyoruz. Hep dip dibe olmak, sıkıyor ilişkiyi. Sadece istediğin zamanlarda bir araya gelmek ilişkiyi dinç tutuyor."

Fedakarlık limitimizi doldurduk

Aslı K., 38 yaşında, turizmci
"29 yaşımda evlendim, üç yıl sürdü. Bir yıllık flört devremiz olmuştu. İlk iki sene keyifliydi, ama son sene işkence gibiydi. Fedakarlık yapma limitimizi tükettik. Şu an hayatımda kimse yok. Çünkü inancım kalmadı. Üremeyi de düşünmediğim için, yeniden imza atmaya sıcak bakamıyorum."

Aşk en fazla üç yıl sürüyor

Meriç Atuna, 38 yaşında, promosyon koordinatörü

"21 yaşında üniversite okurken evleniverdim. Herhalde aramızda aşk bitti. Bir de çocuk vardı. Boşandıktan 1.5 sene sonra başka birisiyle tanıştım, üç ay sonra evlendik. Bir süre sonra baktık ki, birbirimize uygun değilmişiz. Ama bunu anlamamız da, üç sene sürdü! Ben çok titiz bir insandım, o da çok rahattı. Bence aşkın süresi üç yıldan fazla değil... İnsanlar yaratıcı değillerse, bazı şeylerden feragat edemiyorlarsa sadece aşk değil, birliktelikler de bitiyor."

Aşk, ömür boyu sürmüyor

Seray Sever, 28 yaşında, oyuncu
"21 yaşında evlendim, 20 ay evli kaldım. Ayrılmamın sebebi eşimin kumar tutkusuydu. Evliliğe karşı değilim. Gerçekten doğru olduğuna inandığım, bir ömür boyu birlikte olabileceğim bir insanla evlenirim.

Çünkü bir daha evlenip boşanmak istemiyorum. Evlenip, çocuk doğurmak istiyorum. Karşı tarafı keşfettikçe aşk azalıyor ve sevgiye dönüşüyor. Beş yıl süren çok uzun bir ilişki yaşadım. Bu beş yıl boyunca aşık oldum, sevgiye dönüştü, sonra yine aşık oldum... Aşk saklanıyor ve tekrar ortaya çıkıyor. Sevgi daha kalıcı bir duygu. Dolayısıyla 'Evlilik aşkı öldürmüyor'.

Bence kişiler, evlenmeden önce birbirini iyice tanımalılar. Ama bunun için illa ki, birlikte yaşanması gerekmiyor. Birlikte yaşamaya pek taraftar değilim. O kararı vereceğim noktada zaten muhtemelen evlenirim! Bu konuda biraz eski kafalıyım sanırım..."

Boşanmak evlenmekten zor

Seçil, 30 yaşında, mimar
"28 yaşında evlendim. Bizimki mantık ve sevgi evliliğiydi. Birbirimizi çok tanımadan evlendik, dokuz ay sürdü. Karşımdaki insana güvendiğimi zannediyordum ama "psikopat" çıktı. Para üzerine kurulu bir hayatı istiyordu. Boşanma süreci 14 ay sürdü, çünkü benden para istiyordu. Tazminat talebi reddedildi ve boşandık. Bundan sonra değil evlenmeye, bir ilişkiye bile sıcak bakamıyorum, çünkü erkeklere güvenim sıfır. Erkeklerin sadece seks ve gönül eğlendirmek amacıyla birlikte olduklarına inanıyorum."

VECİHE ASLAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır