kapat
19.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Mel Gibson'ın burnu gibi olsun doktor bey!

Burnunu ve kulağını düzelttirmek isteyen Güneydoğulu erkekler Michael Jackson, Mel Gibson gibi ünlü yıldızlara özeniyor
Son yıllarda Güneydoğulu erkekler, estetik operasyonlara büyük ilgi gösteriyor. Erkekler, yüzlerinde beğenmedikleri bir kısmı, toplumsal tepkiden çekinse bile değiştirmekten kaçınmıyor. Bölgede yaygın olarak uygulanmaya başlayan estetik ameliyatlarda en çok burun veya kulak küçülttürülüyor. Estetik cerrahi uzmanı Op. Dr. İrfan Erdem, "2000 yılında 500'e yakın büyük burnu küçülttüm. Bunun yarısı erkekti. Bu yıl da ekonomik kriz nedeniyle ameliyatlar biraz azaldı ama yine de gelen erkek sayısı 100'ü buldu" diyor.

ESTETİKÇİ SAYISI ARTTI
Son 5 yılda binden fazla erkeğin burnunu küçülttüğünü anlatan Dr. İrfan Erdem, "Kocasının elinden tutup 'Eşimin burnunu Avrupai yapar mısınız' diyenler bile var" diyor. Erkeklerin bir bölümünün de burnunun tıpkı ünlülerin burnuna benzetilmesini istediğini ifade eden Erdem, "Mel Gibson, Richard Gere gibi ünlülerin burnunu beğenip, onlara benzetmemi isteyenler oluyor. Michael Jackson'nın burnunun aynısını isteyenler de var. Tabii bu bizi bayağı uğraştırıyor, ama çok önemli bir problem yoksa genelde benzetiyoruz. Genç de olsa olgun yaşta da olsa gelip estetik yaptırıyorlar. Bana 50 yaşından sonra gelip burnunu küçülttüren erkek de var" diye konuşuyor.

Daha birkaç yıl öncesine kadar "Ayıp, günah" diye estetikçiye gitmeyi reddeden erkeklerin bu tabuyu yıkması ve erkek hasta sayısının çoğalması bölgede estetisyen sayısının hızla artmasına neden oldu. Diyarbakır'da birkaç yıl öncesine kadar sadece tek bir estetisyen varken bu sayı şimdi 5'e çıktı.

Diyarbakır'daki bir başka estetik cerrahı Op. Dr. Ahmet Bulut da Güneydoğu'da büyük bir değişim yaşandığını belirtiyor. Bulut, "Kulakları kepçe olanlar bile sonunda dayanamıyor. Şimdi bıçak altına yatan erkek sayısı kadınlara hemen hemen eşitlendi.

'Ayıplarlarsa ayıplasınlar!'
* Burnunu büyük bulduğu için estetik cerrahına giderek küçülttüren 38 yaşındaki Y.Z: "Önce utanıyordum, ancak baktım ki yaptıranlar var. 'Ayıplarlarsa ayıplasınlar' deyip ben de burnumu yaptırdım. Şimdiki halimi de çok beğeniyorum."

* 35 yaşındaki T.M: "Burnum oldukça büyüktü. Evliyim 2 çocuğum var. Ameliyatı eşime söylemedim. Burnumun alçılı halini gören eşim dahil çevremdekilere yere düşüp kırdığımı söyledim. Alçıyı çıkarttıktan sonra eşim yeni halimi çok beğendi. Sadece ona estetik olduğunu söyledim."

Mürsel ACAY



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır