kapat
19.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Fenerbahçe 24 ayar

Tam 6 asından yoksun sarı-lacivertliler, müthiş taraftar desteğine rağmen ilk şutunu ancak 25. dakikada çekebildi. İlk devredeki tutuk futbol, Hakan ve Ceyhun'un girişiyle kayboldu
73'te Serhat perdeyi açtı. 80'de Ceyhun işi bitirdi. Youla, karşı karşıya iki pozisyonu kullanamadı. Abdullah ve Nihat'ın birer şutu direkten döndü

Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısında 73 dakika ecel terleri döktüğü maçta evindeki galibiyet zincirini 24. maça taşıdı. Sarı-lacivertlileri Kadıköy'de son yenen takım olan G.Birliği'nin ilerideki iki hareketli ismi Youla ve M'Bayo'nun F.Bahçe defansının başını ağrıtacağı ilk dakikalarda belli oldu. F.Bahçe rakip ceza alanına yaklaştıkça, G.Birliği de rakip sahaya geçtiğinde kolay top kaybedince ilk devrenin yarısı adeta pozisyonsuz geçti. Sadece 9. dakikada Mustafa'nin kullandığı kornerde Rüştü'nün kaleye yönelen topu tutuşu vardı. Bunda Gençlerbirliği oyuncuları bile "İçeride mi, dışarıda mı?" tartışmasına girmedi.

Youla şov yaptı
Maç, 24. dakikada ateşlendi. Yusuf'un kaptırdığı topta Youla, sırasıyla Abdullah, Mustafa, Yusuf ve Ümit'i geçti. Rüştü'nün ayaklarıyla kurtardığı top Tarık'ın önüne düştü. Ama o çok kötü bir şutla golü kaçırdı. Bu atak, tribünleri ve F.Bahçe'yi canlandırdı. 25'te Ümit Özat ile sarı-lacivertlilerin ilk şutu geldi. 35'te Youla, M'Bayo'yu kaçırdı. Onun ortasına Ferdi'den önce müdahale eden Ümit Özat, mutlak bir golü önledi. 37'de Abdullah'ın, 42'de Tarık'ın frikikleri kalecileri fazla zorlamadı.

F.Bahçe ikinci yarıya Yusuf ve Ali Akdeniz'in yerlerine Ceyhun ve Hakan Bayraktar ile başladı. Bu değişiklikler takımı ateşledi. 48'de sol çaprazdan frikikte herkesin orta beklediği Ceyhun, kaleye vurdu. Patrick çeldi. Bunu peş peşe üç korner ve Hakan'ın şutunu Patrick'in son anda çıkarışı izledi. 50'de Ceyhun aynı yerden yine kaleye vurdu. Patrick bir kez daha kurtardı. 53'te sağ çaprazdaki frikikte Abdullah nefis vurdu. Golü önleyen bu kez üst direkti.

Penaltı kaynadı
Tarık'ın oyuna ağırlığını koymasıyla rakibinin hızını kesen G.Birliği oyunu dengeledi. 68'de Youla yine 4 kişiyi geçti. Solda bomboş bekleyen Tarık'a vermek yerine vurdu. Rüştü kontrol etti. 71'de Serhat'a Engin'in müdahalesi penaltı gibiydi, ama hakem Dereli "Devam" dedi. F.Bahçe, aradığı golü 73'te söke söke buldu. Ceyhun'un şutunu Oktay durdurdu, ama önüne yatan Engin vurmasını önledi. Savunma topu uzaklaştıramadı. Johnson'ın kurtardığı topa Mirkoviç vurdu. Ferdi'den döndü. İşi Serhat bitirdi: 1-0.

Golden sonra Nihat ve İdris'i alıp puan için yüklenen G.Birliği, ava giderken avlandı. 80'de kontratak Serhat ile başladı. Genç futbolcu, Oktay'ı; o da Ceyhun'u gördü. O da takımını rahatlattı: 2-0. +91'de Nihat'ın şutunun gol olmasını önce Rüştü'nün parmakları, sonra da direk önledi.

Ferudun NİGDELİOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır