kapat
19.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Taşar'ın arayıp da bulamadığı Cuma'sı

Turizm Bakanı Taşar ile koruması Cuma'nın maceraları Londra'da da sürdü. Otel kapısında korumasını bekleyen Taşar, soranlara da 'Bakan'ı bekliyorum' dedi...
Renkli ve esprili kişiliği ile tanınan Turizm Bakanı Mustafa Taşar'ın yanından 20 yıldır ayrılmayan bir kişi var; koruması Cuma Gündoğdu... Gaziantepli Cuma Gündoğdu da, esprileriyle Taşar'dan asla aşağı kalmıyor. Taşar'ın siyasete adım attığı andan beri yanında koruma görevlisi olarak çalışan Gündoğdu, Londra'da da Bakan'ın yanındaydı. Ve renkli anılara beraber imza attılar...

Londra seyahatinin ikinci günü Türk Büyükelçiliği'nde Bakan Taşar onuruna yemek verildi. Taşar bir ara salonlarda hızlı hızlı gezmeye başladı. "Sayın Bakan ne oldu?" sorusuna, "Cuma'yı arıyorum. Beni koruyacak ama nerede?" diyerek yanıt verdi.

Üçüncü gün... Otelden fuara gidilecek Taşar yine Cuma'yı arıyor. "Efendim gitmiyor musunuz?" sorusuna yine Cuma'yı kast ederek, "Bakan'ı bekliyorum" diye yanıt verdi. Taşar, Cuma ile olan anılarını şöyle aktardı:

ÖLDÜRECEKLER SANDIM
* Chicago'ya gidiyoruz. Uçak alçalınca baktım, yüzlerce polis var. Üzerime alınmadım. Ancak, uçaktan indik, polisler etrafımızı sardı. Meğer Cuma silahını yanına almış. İlk iki havaalanından nasıl olduysa geçmiş. Üçüncüsünde fark edip Chicago polisine bildirmişler. Polisler etrafımızı sarınca bu kez Cuma, ceketindeki silahı çıkarttı. "Tamam vuracaklar" derken, bir baktım şarjörün boş olduğunu göstermek için hareket ediyor. "Bu kez vurdular" diye içimden geçirdim. Ömrümden gitti. Cuma'yı alıp götürdüler.

* Japonya'ya gidiyoruz. Uçakta, Cuma geleneksel kıyafetli bir kadınla koyu sohbete dalmış. Benimle ilgilendiği yok. Uçaktan inerken de "Sayın Bakan tanışın, Nijerya Turizm Bakanı" diyerek, kadını tanıttı. Futbolcu falan derken kadınla sohbeti koyulaştırmışlar. Bana da "Beni bakan zannetti de" diyerek açıklama yaptı.

Hasret giderdiler
Dünya Turizm Fuarı için beraberinde milletvekilleri ve basın mensuplarıyla birlikte Londra'ya giden Bakan Mustafa Taşar, Kensington Hilton Oteli'nde düzenlenen "Türk Gecesi"ne de katıldı. Türk Gecesi'ne ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, Londra'da yaşayan ablası ile birlikte geldi. Berna Hanım ile ablasının müthiş benzerliği dikkat çekti. İki kardeş de gecede oldukça şıktılar. Kırmızı elbisesi ile göz kamaştıran Berna Yılmaz, şıklığını inci kolyesi ve küpeleri ile tamamlamıştı. Berna Yılmaz'ın ablası da siyah payetli bluz ve aynı renk ceketle oldukça şıktı. Türk Gecesi'ne katılmak üzere Hilton Oteli'ne gelen Berna Yılmaz burada yıllardır görmediği, Boğaziçi Üniversitesi'nden arkadaşını görünce de sevincini gizleyemedi. Ve iki arkadaş eske okul günlerini yad ettiler...

Turizm Bakanı'na İngiliz öpücüğü!Turizm Bakanı Mustafa Taşar, Londra'dan dönüş yolunda bir sürprizle karşılaştı. Yaklaşık 3.5 saat süren uçak yolculuğu sırasında sürekli şarap içen 4 İngiliz kadın, sarhoş olunca uçakta alışık olunmayan görüntüler yaşandı.
Dünya Turizm Fuarı'na katılan turizmciler ve basın mensuplarıyla sohbet etmek üzere uçağın arka bölümüne giden Taşar'ın Turizm Bakanı olduğunu öğrenen İngiliz kadınlar, önce bağırarak alkışlarla tempo tuttu. Sonra bir arkadaşlarını Taşar'ı öpmek üzere Business Class'a gönderdiler. Bakanın eşi Gülderen Taşar'ın da bulunduğu ön tarafa giden Claire adlı kadın Taşar'ı öperek, arkadaşlarının yanına döndü. Taşar ve eşi Gülderen Hanım olayı tebessümle karşılarken, arkadaşları Claire'yi uzun süre alkışlayarak tezahürat yaptılar. Turizm Bakanı Taşar, eşinin yanında sıkıntılı anlar yaşatan öpücük için, "Türkler sıcak kanlı diye bilinir, İngilizlerden de sıcak kanlı olanlar varmış" esprisini yaptı.

Şule TÜRKER



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   83
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   20
BOŞ   10
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır