kapat
19.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Mumcu krizi büyüyor

Başbakan Ecevit, Mumcu'nun kendisine yönelik ağır sözlerini "ciddiyetten uzak" olarak değerlendirdi, "Tabii koalisyonu olumlu etkilemez" dedi
Başbakan Bülent Ecevit, kendisine Köykent projesi nedeniyle "Köylüye yalan söylüyor", "Değil 21. yüzyılın başbakanı olmak, 19'uncu yüzyılı bile anlamadığı aşikar" diyen ANAP'lı Erkan Mumcu'dan duyduğu rahatsızlığı açıkca ifade etti.

Ecevit, dün katıldığı bir TV programında Mumcu'nun sözlerinin koalisyonu olumsuz etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soru üzerine "Tabii olumlu etkilemez koalisyonu" dedi. ANAP lideri Mesut Yılmaz'la konuyu görüşmediğini belirten Ecevit, bu konuda polemiğe girmek de istemediğini belirterek şöyle dedi: "Son derece ciddiyetten uzak bir demeçti bu. Mumcu bu Köykent kavramını aşağılarken, Dünya Bankası buna sahip çıktı. Dünya Bankası destekleyeceği müjdesini verdi; bu ifadeler yeterli."

Ecevit, gündemdeki konularda şu mesajları verdi:

MUHALEFET SABOTE EDİYOR
Anayasa değişikliğinden sonra uyum yasaları konusunda bir takvimin mutlaka ivedilikle yürürlüğe koyulması gerekiyor. Ancak, muhalefet hemen her hafta gensoru vererek Meclis'in, devletin çalışmalarını aksatıyor. Bu, ciddi bir sabotaj niteliğindedir. Bu konuda, muhalefet partileri ile görüşme yapabiliriz.

ERKEN SEÇİM YOK
O konuda ben kesin konuşuyorum. Böyle bir zor ekonomik programı üstlendiğiniz, bunu uygulamaya çalıştığınız bir aşamada erken seçimin sözünün bile edilmemesi, seçimlerle ilgili bir girişimin şu sırada yapılmaması gerektiğini düşünüyorum.

KOALİSYONDA ÇEKİŞME
ANAP ile MHP arasındaki AB çekişmesi hükümetin devamını kesinlikle etkilemez. AB ile ilişkilerin geliştirilmesi hassas bir konu. Koalisyonu oluşturan partilerin hepsinin aynı doğrultuda olması beklenemez. Bu bir uzlaşı konusu. Koalisyon olarak uzlaşı konusunda başarılı ve kararlı davrandık.

AB'YE KIBRIS MESAJI
Bu iki ayrı devlet olmasaydı, Kıbrıs'ta belki de hiçbir Türk kalmayacaktı. Ancak Türkiye'nin devreye girmesiyle bir ölçüde önlenirdi bu soykırımlar. Rum kesiminin isteği, Kıbrıs'ı tümüyle yeniden ele geçirmektir. Yalnızca KKTC'nin güvenliği değil Türkiye'nin güvenliği açısından da orada ayrı bir devlet yapısının bulunması şart. Terazinin bir kefesinde Türkiye, bir kefesinde Rum Yönetimi varsa, herhalde AB, diğerini seçmez.

AFGANİSTAN'DA LİDERLİK
Afganistan'da Türkiye'nin ağırlıklı bir yer tutacağı bir düzenleme içinde süratle bir devlet yönetimi oluşturulmalıdır. Türkiye'den 90 kişilik birim dışında ne kadar birliğin gideceği ya da gitmeyeceği konusunda henüz bir karar yok. Her olasılığa karşı daha büyük birlik için hazırlık yapılıyor. Kabil'in güvenliği için Türkiye'nin liderliğinde Müslüman barış gücünden bahsediliyor. Böyle bir görev bizim üstümüze düşebilir. Bunu hiç yüksünmeden yerine getirmeye çalışırız.

HEDEF TEK BAŞINA İKTİDAR
DSP'nin 16. kuruluş yıldönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ecevit, teşkilatlara gönderdiği mesajda "Şimdi hedefimiz tek başına iktidar" dedi ve şöyle devam etti: "1999'da azınlık hükümetiyle sağladığı başarılar gösteriyor ki, DSP çoğunluk hükümeti ile Türkiye, Atatürk'ün izinde daha güçlü bir ülke olacaktır. Öncelikli hedefimiz de ekonomiyi darboğazdan kurtarmak. Onu da başaracağımıza inanıyorum."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   83
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   20
BOŞ   10
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır