kapat
19.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Nasıl kıydın

Fatma henüz 20 yaşındaydı.. Diyarbakırlı Yaşar Ailesi'ne gelin gidecekti.. Köyünden anlı şanlı düğünle uğurlandı. Görümcesinin kolunda yeni yuvasına girerken kurşun yağmaya başladı. Fatma bembeyaz gelinliğiyle yere yığıldı..

AİLESİ VERMEDİ
Fatma Öz, Diyarbakır'ın Erimli Köyü'nde oturuyordu.. Henüz 20 yaşındaydı.. Diyarbakırlı Yaşar Ailesi, oğullarına istiyordu. Fatma'yı çok isteyen biri daha vardı. Adı Ahmet'ti.. 24 yaşındaydı Ahmet Çebi. Ölümüne seviyordu. Fatma'yla evlenmek istiyordu. Ailesini gönderip Fatma'yı istetti. Ancak Fatma'nın ailesi bu isteği nazikçe geri çevirdi. Çünkü Fatma başka bir gence "Evet" demişti. Ahmet 3-4 kez ısrarla ailesini gönderdi. Çebi Ailesi her seferinde aynı cevabı aldı.

DÜĞÜN YAPILDI
Ahmet'in ısrarları üzerine Fatma'nın ailesi bir an önce kızlarını evlendirmek istedi. Yaşar Ailesi'ne haber gönderildi. Onlar da uygun gördü. Önceki gün Erimli Köyü'nde davullar vurdu, zurnalar çaldı.. Fatma ile Ömer anlı şanlı bir düğünde evlendi. Genç kız gelinliğiyle birlikte köyden uğurlandı. Çok mutluydu Fatma. Artık yeni bir yuvası olacaktı. Böylelikle Ahmet'in de ısrarları son bulacaktı. Ancak zavallı Fatma mutluluk hayalleri kurarken, kader de ağlarını örüyordu.

GÖRÜMCESİ DE ÖLDÜ
Gelin arabasının önde gittiği konvoy, dün akşam saatlerinde Diyarbakır'a girdi. Yeni yuvasına girmesine çok az kalmıştı Fatma'nın. Önce Fatma ile görümcesi Merve Yaşar arabadan indi. Genç kız görümcesinin kolunda apartmana girdi. Tam bu sırada ardı ardına kulakları yırtan silah sesleri duyuldu. Ahmet ateş ediyordu. Fatma ile görümcesi yere yığıldı. İkisi için de artık yapacak bir şey yoktu. Sevdiğine acımadan kıymıştı Ahmet. Kaçmak istedi ama yakalandı.

Mürsel ACAY



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır