kapat
19.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Tetikçinin düşüşü

1996'da Mercedes operasyonunda Apo'yu 1 ton C-4 ile havaya uçurma görevi alan Viranşehir eski Belediye Başkanı Keleşabdioğlu sahte evraktan hapse girecek
Devlet, bir zamanlar Abdullah Öcalan'ı öldürme emri verdiği bir belediye başkanını şimdi cezaevine koymak için arıyor. 1996'da MİT tarafından, PKK örgütünün başı Abdullah Öcalan'a Şam'da düzenlenen "Mercedes" operasyonuna katılan ANAP'lı Viranşehir eski Belediye Başkanı İbrahim Halil Keleşabdioğlu gıyabında 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Viranşehir Belediye başkanlığı döneminde evrakta sahtecilik yaparak İller Bankası'ndan 167 milyar lira alan İ. Halil Keleşabdioğlu hakkında 1998 yılında dava açılmıştı. Şanlıurfa'da yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesinde geçtiğimiz yıl 12 yıl hapis cezasına çarptırılan Keleşabdioğlu'yla ilgili karar, Yargıtay tarafından bozulmuştu.

Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde gıyabında yargılanan Keleşabdioğlu için yeniden karar verildi. Mahkeme Başkanı Akar Karasu, evrakta tahrifat ve dolandırıcılık suçlarından Keleşabdioğlu'nu 16 yıl 3 ay ağır hapis ve 134 milyon para cezasına mahkum etti. Keleşabdioğlu'nun ömür boyu kamu hizmetlerinden yasaklanmasına da karar verildi.

MERCEDES OPERASYONU
1996 yılının Mayıs ayında MİT Kontrterör Daire Başkanlığı tarafından Öcalan'a yönelik "Mercedes" operasyonu düzenlenmiş ve içinde bir ton C-4 patlayıcı olan bir minibüs Şam yakınlarındaki Mahsun Korkmaz 2 Akademisi yanına, aralarında Keleşabdioğlu'nun da bulunduğu bir grup tarafından yerleştirilmişti.

Öcalan'ın Akademiye geldiği uydu telefonundan yaptığı konuşma ile saptanınca, minibüsün içindeki patlayıcı, uzaktan kumanda ile patlatılmış, ancak minibüs 100 metre geriye parkedildiği için Öcalan olaydan yara almadan kurtulmuştu. Bu operasyona "Yeşil" adıyla bilinen ve halen aranan Mahmut Yıldırım da katılmıştı. Öcalan bu olayın ardından Keleşabdioğlu'nun ismini belirleyerek öldürülmesi talimatını vermişti. Öcalan, İmralı duruşmaları ve ifade tutanaklarında da Keleşabdioğlu ve bu operasyondan bahsetmişti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır