kapat
19.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

15 milyarlık Fabia Sedan Türkiye yollarına çıktı

Otomotivciler, kış aylarına kampanyaların yanı sıra yeni modellerle de hızlı girdi.
Yüce Auto, Skoda'nın iki yeni modelini daha Türkiye yollarına çıkardı. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında satışına başlanan Fabia hactcback'ten sonra sedan ve station wagon versiyonları olan Fabia Sedan ve Fabia Combi Türk tüketicilerin beğenisine sunuldu. Skoda'nın karakteristik özelliklerini taşıyan Fabia Sedan, 4.2 metre uzunluğa sahip. EuroNCAP testinden 4 yıldız alan araçta güvenlik ekipmanları ön planda tutulmuş.

Yollara çıkan Fabia Combi de geniş iç hacmiyle dikkatleri çekiyor. 426 lt'lik bagajı bulunan Fabia Combi'nin koltukları katlandığında 1.225 lt'lik iç hacim elde ediliyor. Fabia HB modelinden 26.2 cm daha uzun olan Combi 1.4 lt'nin fiyatı 15.3 milyar lira. Fabia Sedan'ın ise 15 milyar lira.

Ford, Nasser'a söz verdi: Primlerin tamamı ödenecek
* Nissan, bu yılın ilk yarısında arka arkaya üçüncü kez rekor kârlılık açıkladı. 2000 yılına oranla yüzde 39 kâr eden şirket, 2002 yılında ise 13 yeni modeli pazara sunmayı hedefliyor.

* Ford Motor, görevinden alınan eski CEO Jack Nasser, 2001 yılı primlerinin yüksek performansa göre verileceğini açıkladı. Nasser, 2000 yılında yüksek başarı gösterdiği için 13 milyon dolar ücret almıştı.

* Uluslararası bağımsız araştırma kuruluşu J.D.Power'ın Amerika'da 40 bin otomobil üzerinde yaptığı araştırma sonucunda Lexus ve Toyota modelleri sağlamlık ve güvenilirlik konularında üst sıraları paylaştı.

* BMW Group, dünya basınında 'Rolls Royce üretimi sona eriyor' haberlerine son verdi: Rolls Royce'un yeni modelini 2003'te geliyor. Roll Royce için 60 milyon sterline mal olacak bir tesis inşaatına başlayan şirket yetkilileri "Sektörün en benzersiz projesini gerçekleştiriyoruz" dedi.

* 4 yıldır dünyanın en büyük pazarın konumundaki Çin'e girmek planlar yapan Fransız Citroen en sonunda muradına erdi. Dongfeng Motors ile anlaşan şirket, Xsara Picosso başta olmak üzere bazı modellerini Çin'de de üretecek.

* Dünyada yaşanan resesyona rağmen Porsche, satışlardan oldukça mutlu görünüyor. Şirket geçtiğimiz yıla oranla kârını yüzde 29 artırdı.

* Volkswagen, Shell ürünleriyle dünya hız rekoru kırdı. İtalya'daki hız pistinde yeni 12 silindirli W12 Coupe, saatte 295.2 km/h hızla dünya 24 saatlik dünya hız rekorunu elde etti.

* ABD pazarında Honda Accord en çok satılan otomobil, Honda Civic de en çok satılan kompakt otomobil unvanını aldı. Bu arada ABD Honda'nın 2001 model otomobil satışları, 1.1 milyon adetle tüm zamanların en yüksek adedine ulaştı.

Otomobil gazetesi.com yayında
Otomobil tutkunlarına özel http://otomobilgazetesi.com yayına başladı. Adından da anlaşılacağı gibi site günlük, aktüel ve gazete özelliklerini taşıyan bir otomobil haber portalı. En büyük özelliği otomobil dünyasındaki haberleri gün içinde dakika dakika okuyucularına ulaştırması. Otomobilgazetesi, otomotiv dünyasındaki özel haberleri, dedikoduları, atamaları ve görev değişikliklerini de sayfalarına yansıtmayı planlıyor. Sitede motorsporları, Formula 1, Haftanın Otomobili, Haberler, Özel Dosyalar, Modifiye, Arşiv, Dergiler ve Linkler özel bölümleri bulunuyor. Meraklılara duyurulur...

METE TANSU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır