kapat
19.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ladin'in etrafındaki çember daralıyor

Teröristin gizlendiği mağara belirlendi. Komandolar, Ladin'in kaldığı bölgenin 80 kilometre civarını ablukaya aldı. Ladin yakında ölü ya da diri ele geçecek
Afganistan harekatında sona yaklaşılıyor. Kuzey İttifakı, Suudi terörist Usame bin Ladin'in yerini belirlerken, Amerikan ve İngiliz komandolarının da Ladin'i 80 kilometrelik bir alanda sıkıştırdıkları ve teröristin yakında "Ölü ya da diri" ele geçireleceği açıklandı. Ladin'in gizlendiği yerle ilgili ilk ciddi açıklama Kuzey İttifakı'nın İçişleri Bakanı Yunus Kanuni'den geldi. Kanuni'ye göre, Ladin Kandahar'ın 130 kilometre doğusundaki Maruf bölgesinde kalıyor. Pakistan'a 50 kilometre uzaklıktaki Maruf'ta El Kaide örgütünün terör kamplarının ve Ladin'in çok geniş kapsamlı bir yeraltı sığınağının bulunduğu bildiriliyor.

Sunday Times gazetesi de İngiliz ve Amerikan komandolarının Ladin'i kıskaca aldıklarını yazdı. Komandolar teröristin saklandığı belirlenen 80 kilometrekarelik bir alanı ablukaya aldı. İngiltere Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırılan habere göre, komandolar Ladin'in Pakistan'a kaçmasını önlemek için 10 gün önce helikopterlerle bölgeye gönderildi. Kandahar dağlarında karargahlar kuran komandolar, ablukaya aldıkları bölgeyi adım adım aramaya başladı.

SAKALINI KESEBİLİR
Kandahar'dan kaçmaya çalışan Taliban savaşçılarını gözaltına alarak sorgulayan komandolar, elde ettikleri bilgiler doğrultusunda aramalarını sıklaştırdı ve çember 80 kilometrekarelik bir alana kadar daraldı. Bir İngiliz Savunma Bakanlığı yetkilisi de Telegraph gazetesine komandoların mağara mağara dolaşarak saklanmaya çalışan Ladin'i takibe devam ettiğini açıkladı. Pakistan ordusu da Ladin'in sınırdan geçmesini engellemek için kontrollere başladı. Ancak terör uzmanı Simon Reeve, Ladin'in sakalını keserek mülteciler arasında Pakistan sınırını rahatlıkla geçebileceği uyarısını yaptı.

El Kaide, 150 Taliban askerini kurşuna dizdi
Afganİstan'In kontrolünü kaybeden Taliban ve El Kaide militanları arasında iç çatışmalar başladı. Telegraph gazetesine göre, El Kaide militanları Kunduz kentinden kaçmaya çalışan 150 Taliban askerini yakalayarak kurşuna dizdi. CNN ise çok sayıda Taliban savaşçısının Kuzey İttifakı'na esir düşmemek için intihar ettiğini bildirdi.

60 Çeçen savaşçı kendilerini Amu nehrine atarak intihar etti. Bir İttifak komutanı da 25 Taliban savaşçısının İttifak'a esir düşmemek için birbirlerine ateş ederek öldürdüklerini söyledi. El Kaide'nin halktan 100 kişiyi de rehin aldığı ve Kuzey İttifakı'nın saldırması durumunda canlı kalkan olarak kullanılacakları açıklandı. El Kaide, General Mirai Maseri adlı Taliban komutanının, emrindeki 1000 askerle birlikte Kuzey İttifakı'na katılmasının ardından ortaya çıkan asker açığını da sivil halkı zorla silah altına alarak kapatmaya çalışıyor. Gündüz cepheye gitmeye razı olan bu insanlar geceleri kaçarak Kuzey İttifakı'na sığınıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır