kapat
18.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ankara'da Mumcu krizi

Mumcu'nun ağır bir dille eleştirdiği Başbakan Ecevit, "Ciddiye almıyorum. Önemli olan Yılmaz'ın ne düşündüğü, ne söylediğidir" derken, DSP ve MHP'liler ANAP lideri Yılmaz'ın tavrını bekliyor
ANAP Genel Başkan Vekili Erkan Mumcu'nun Başbakan Bülent Ecevit'e "Köykent" projesi nedeniyle "çağdışı, geri kafalı ve yalancı" gibi ağır eleştirilerde bulunması, ANAP dahil tüm partilerde şok etkisi yarattı. Ecevit, Mumcu'nun sözlerini çok ciddiye almadığını belirterek, "Önemli olan Sayın Mesut Yılmaz'ın ne düşündüğü, ne söylediğidir. Sayın Yılmaz'ın da öyle düşünmediğini biliyorum" dedi. ANAP lideri Mesut Yılmaz ise, dün gazetecilerin soruları üzerine "Gazetede okudum. Dün akşam geldim. Kendisi ile görüşeceğim. Doğruysa o zaman görüşümü açıklarım" dedi. Mumcu'nun sözlerine tepkiler şöyle:

ARTİSTLİK YAPIYOR
DSP Grup Başkanvekili Aydın Tümen - Mumcu artistlik yapıyor. Eğer DSP olarak bir tepki göstermediysek bugüne kadar, bu aczimizden değil, hükümete ve ülkeye olan saygımızdandır. Sayın Mumcu eğer Atatürk'ü anlayabilmiş olsaydı, Ecevit'i de anlardı. Ancak kendisinin Ecevit'i anlayabilmesi mümkün değil. Bu noktadan sonra Sayın Yılmaz'ın bir takım girişimlerde bulunmasını bekliyoruz. Eğer kendisinden beklediğimiz girişimlerde bulunmazsa, o zaman bundan bu çıkışın kendisinin bilgisi ve talebi dahilinde yapıldığı sonucuna ulaşacağız.

DSP Ankara Milletvekili Tayfun İçli - Sayın Mumcu'nun ağzından çıkan lafı kulağının duyması lazım. Hiç kimse sıkıntıyı kendinde aramıyor, DSP'de ve Başbakan'da arıyor. Artık yeter. Bu bilmişlikle bir yere varılmaz.

ECEVİT GEREĞİNİ İSTER
MHP Grup Başkanvekili İsmail Köse - Bir parti ile ortak oluyorsunuz. Onun başkanını, Başbakan olarak, koalisyon ortağı olarak kabul ediyorsunuz. Sonra aleyhinde konuşmaya başlıyorsunuz. Bu bizim üslubumuza uygun değil. ANAP'ın amacı ve hedefi ne anlayabilmiş değilim. Şu açık ki, istifalar nedeniyle ANAP şu anda zaafiyet geçiriyor. Bize düşmez ama Sayın Ecevit'in gereğinin yapılmasını Sayın Yılmaz'dan isteyeceğini düşünüyorum.

ANAP'lı Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan- Sayın Başbakan'ın kabinesinde bakan olarak aylarca görev yapmış bir arkadaşımızın, Sayın Başbakan ile ilgili ortaya koyacağı değerlendirme bu olmamalıydı. Hoş olmadı.

ZİHNİYETİ TARİF ETTİ
ANAP Grup Başkanvekili Nihat Gökbulut - Biz sorunları tartışarak çözüm bulma yaklaşımı içindeyiz, susarak sorunların çözüleceği inancında değiliz. ANAP'ı bağlamaz, maksadı aşan bir cümle. Ancak Mumcu'nun her sözünü kişisel düşüncesi olarak yorumlayamayız, partinin genel başkan vekilidir, yorumu yanlış olan bir cümle. Zihniyeti tarif ettiğini düşünüyorum, gerçekten de 21. yüzyılda kalkınmayı köylerden başlatarak Türkiye'nin sorunlarını çözemeyiz.

ANAP'lı Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu: Modern köy kavramı, ANAP'ın temel felsefesindeki en önemli hedefidir. Bu gerçeğin görülmemiş olmasını talihsizlik olarak niteliyorum. Hükümete yönelik kısmi tepkileri popülize etmeyi amaçlayan konuşmayı tasvip etmiyorum. Mumcu arkadaşımız, keşke bu konuşmayı Ecevit hükümetinde bakanken tartışmaya açsaydı.

MUMCU ISRARLI: Yok öyle yağma!ANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu, tepkilere rağmen sözünü geri almadı. Mumcu, SABAH'a şunları söyledi: "Sözlerimiz maksatlı olarak yanlış değerlendiriliyor. Bir taraftan Köy Hizmetleri çalışanlarını bir siyasi parti aleyhine kışkırtacaksınız, diğer taraftan sendika başkanlarına olmadık yalanlar söyleyip, parti aleyhine provoke edeceksiniz. Bunun adına siyasi nezaket diyeceksiniz. Ankara'ya geçip kalkınmanın köyden başlayacağını söyleyip, bizim de inanmamızı bekleyeceksiniz. Yok öyle yağma. Sadakat borcumuzun birbirimize değil, millete olduğunu unutmayacağız. Ve unutmayacağız ki, hakikatın, milletin hatırı herkesin hatırının üstündedir."

Nuri Sefa ERDEM



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   83
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   20
BOŞ   10
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır