kapat
18.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

70 dönüm için yedi kişi öldü

Osmaniye Düziçi'nde 70 dönümlük arazi anlaşmazlığı nedeniyle 2 ailenin çatışması sonucu aralarında ANAP İlçe Başkanı'nın da olduğu 7 kişi öldü, 13 kişi yaralandı
Osmaniye'nin Düziçi ilçesinin Bayındırlı köyünde iki aile arasında tarla anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı çatışmada ortalık kan gölüne döndü. Taş ve sopaların havada uçuştuğu, silahların konuştuğu çatışmada 7 kişi yaşamını yitirdi, 5'i ağır, 13 kişi yaralandı.

Çolak Ailesi ile yakın akrabası olan Galip ve Hanifi ailelerinin 1965'ten bu yana Erdem Ailesi ile 70 dönümlük bir tarla anlaşmazlığı vardı. ANAP Düziçi İlçe Başkanı İsmail Erdem ile Sulama Birliği Başkanı ve Bayındırlı Köyü Muhtarı olan kardeşi Ali Erdem, Çolak Ailesi'nin ekip biçtiği 70 dönümlük tarlanın kendilerinin olduğunu kanıtlamak için mahkemeye başvurdu. Düziçi Mahkemesi, tarlanın Erdem Ailesi'nin olduğuna karar verdi. Ancak Çolak Ailesi bu karara itiraz ederek, tarlayı yıllardır kendilerinin ektiğini, bu nedenle tarlanın kendilerine ait olduğunu öne sürdü.

TÜFEKLER KULLANILDI
İki aile arasındaki dava sürerken Çolak Ailesi, Galip ve Hanifi Ailesi fertleri olan akrabalarıyla birlikte dün saat 07.00'de çalışmak üzere tarlaya gitti. Erdem Ailesi ise tarlada bekliyordu. İki taraf arasında başlayan tartışma kısa sürede çatışmaya dönüştü. Taş, sopa ve yumruklar havada uçuşmaya başladı. Bu sırada av tüfekleri ile silahlar çekilince ortalık savaş alanına döndü. Olayda; İsmet Erdem (50), ağabeyi Ali Erdem (54), Süleyman Erdem, Ahmet Galip (57), İsa Galip (53), Mehmet Çolak (36) ve Mehmet Galip (60) öldü. Yaralanan Ahmet Çolak (44), Emine Çolak (35), İsmet Çolak (45) Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne, Hüseyin Erdem (40), Şenay Galip (25)ve Fatih Çolak Adana Numune Hastanesi'ne, İsmail Galip (16), Yaşar Çolak (14), Mevlüt Erdem, Nuri Çolak (36), Ömer Çolak, Süleyman Erdem (55) ve Mehmet Çolak ise Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

TAKVİYE GİTTİ
Çatışmanın hemen ardından Düziçi'nden Bayındırlı köyüne takviye birlik gönderildi. Köyde geniş güvenlik önlemi alan jandarma, köye giriş ve çıkışı yasakladı. Olayla ilgili olarak çok sayıda kişi gözaltına alındı. Savcılık soruşturmayı geniş çaplı sürdürüyor.

Osmaniye Valisi İsmail Fırat, olayın, aileler arasında uzun süredir var olan arazi anlaşmazlığından kaynaklandığını, soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi. Fırat, her konunun mutlaka hukuki yollardan çözümlenmesi gerektiğini belirterek, "Ancak, ne yazık ki böylesine küçük meseleler sonucu kan dökülüyor. Arazi kavgasından çıkan üzücü bir olay. Köyde gerekli tedbirler alındı. Jandarma ekipleri takviye edildi" dedi.

Temel EREN Ğ Önder ÇOLAK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır