kapat
18.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kış erken bastırdı

İki gündür yağan kar hemen bütün yurtta etkili oluyor. Bolu'da yollar kapandı kazalar oldu, 2 kişi öldü. Depremzedeler "Yakacak almadan kış geldi" dediler
Kış bu yıl erken geldi. Özellikle Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Batı Karadeniz bölgesinde bastıran kar ulaşımı olumsuz etkilerken, birçok yerde yollar kapandı, kazalar oldu. Bolu'da iki gündür devam eden kar vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Prefabrik konutlar bembeyaz olurken, kar kalınlığı Kartalkaya'da 20, Bolu ve Abant'ta 10 santime ulaştı. Gerede ilçesinde 32 köy yolu kapanırken D-100 karayolunda çok sayıda araç yoldan çıktı. Gerede-Karabük yolunda bir yolcu otobüsü kar yağışı ve kaygan zemin yüzünden minibüsle çarpıştı. Kazada 10 kişi yaralandı.

Bolu TEM yolunda ise minibüse zincir takmaya çalışan ve kimlikleri tesbit edilemeyen 2 kişi yolcu otobüsünün altında kalarak can verdi. Bolu Dağı kesiminde araçların 5 kilometrelik kuyruk oluşturduğu bildirildi. Kardan en çok etkilenen depremzedeler ise oldukça dertli. Kışın erken geldiğini belirten depremzedeler "Yakacağımızı bile almamıştık. Soba yasağı da sürüyor" dediler. Kar yağışı Samsun, Ordu, Amasya ve Sinop'ta da etkili oluyor. Erzurum'da kar devam ederken Pasinler'de bir yolcu otobüsü buzlanma nedeniyle şarampole yuvarlandı, Horasan-Eleşkirt karayolunda ise 60 araç mahsur kaldı.

İSTANBUL'A İLK KAR DÜŞTÜ
İstanbul ve Ankara'ya da yılın ilk karı düştü. İstanbul'da aralıklı yağan yağmur, zamanla karla karışık yağmura dönüştü. Kuzeyden esen kuvvetli rüzgarla birlikte Beykoz, Ümraniye, Çamlıca ve Fatih'in yüksek yerlerinde kısa süreli kar yağışı görüldü.

Yeni soğuk dalgası geliyor
Türkiye yarından itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisini altına girecek. İstanbul'da iki gün süreyle yağışlı hava beklenmediğini belirten Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ancak Pazartesi gününden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın yurdu etkisi altına alacağını vurguladılar Yetkililer hava koşullarının özellikle ulaşımda etkili olacağını belirterek sürücüleri dikkatli olmaları için uyardılar.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır