kapat
18.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İlaç gibi kampanya

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ün, esnafa destek için başlattığı "İster bir simit, ister bir otomobil" kampanyası patladı
Ekonomiyi canlandırmak ve moralleri yükseltmek amacıyla tasarlanan "İster bir simit, ister bir otomobil" kampanyası dün Nişantaşı'nda beklenenin üstünde ilgiyle başladı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün girişimiyle Vakko, Mudo gibi bir çok ünlü mağazaların katılımıyla düzenlenen bir günlük kampanya, hem esnafın hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. İstanbullular'ın yanı sıra çevre illerden de çok sayıda vatandaş yüzde 40'a varan indirimden yararlanmak için Nişantaşı'ndaki mağazalara akın etti.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, mağazaları gezerek kampanyayı denetledi. Mağazaları dolaşan Başkan Mustafa Sarıgül, mağaza sahiplerinden kampanyanın nasıl gittiğini öğrendi, müşterilerle sohbet etti. Sarıgül, alışveriş için Tekirdağ, Ayvalık gibi İstanbul dışından gelen vatandaşlar olduğunu görünce, kampanyanın amacına ulaştığını söyledi.

SİFTAH YOKTU
Sarıgül, ABD'ye 11 Eylül'de yapılan saldırılar sonrasında dünyada ve Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle böyle bir kampanya düşündüklerini belirterek şunları söyledi:

"Bölgemizi dolaştığımızda esnafımızın siftah yapmadan kapattığını görmekteydim. Yerel yönetimler olarak ne yapabiliriz diye düşünerek bu kampanyayı başlattık. Türkiye'nin çok önemli kuruluşları destek verdi. Bu kuruluşlara ve kampanyaya destek veren Şişlililere teşekkür ediyorum. Kampanyanın daha günün ilk saatlerinde amacına ulaştığını görüyorum."

BOL SATIŞ
Mağaza sahipleri de dünkü alışverişten mennuniyetini şöyle ifade etti:

Tolga Tolunay (Boxes and Watches): Güzel bir kampanya. Nişantaşı'na hareketlilik getirdi. Başkan Sarıgül'ü gönülden destekliyoruz. Bu kampanyanın İstanbul'un diğer ilçelerine ve hatta tüm Türkiye geneline örnek olmasını diliyorum.

Dilek Arpaca (MUDO): Kampanya dolayısıyla hareketli ve bol satışlı bir gün geçirdik. Satışlarımızda büyük artış oldu. Kampanyanın tanıtılmasında Başkan Sarıgül çok güzel organizasyon yaptı. Yurdun çeşitli illerinden alışverişe gelen müşterilerimiz çoğunluktaydı.

BAKKAL-MANAV DA KATILSIN
Emir Yargıcı (YARGICI): Uzun zamandır mağazamızda görmediğimiz kalabalığı gördük. Kampanyayı başlatan Sarıgül'ü kutluyorum, amacına ulaştı. Bu nedenle sevgili başkana organizasyonundan dolayı 10 üzerinden 11 puan veriyorum. Türkiye genelinde tüm esnafın böyle kampanyalar yapmasını diliyorum. Bir balıkçı, kasap, manav mobilyacı da bu tür etkinliklerde bulunmalıdır. Gerçekten çok güzel satış yaptık.

VİTALİ HAKKO: BU KADAR İLGİ TAHMİN ETMİYORDUM
Mudo'nun sahibi Mustafa Taviloğlu ve Park Bravo'nun sahibi Kamil Özçoban, ilk günün sonunda kampanyanın etkili olduğunu belirtirken, VAKKO'nun sahibi Vitali Hakko şöyle konuştu: Başkan Sarıgül bizi biraraya topladı ve böyle birşey teklif etti. Ama böylesine bir ilgi olacağını tahmin etmiyordum. Yüzde 40'lara varan indirim yaptık. Bundan hanımlar da çok mutlu.

BÖYLE AYAĞA KALKABİLİRİZ
Tekstilci Tarık Arıman, kampanyanın umut olduğunu söyledi, "Ancak bu şekilde mal satılabiliyor. Başka türlü ayakta kalmamız mümkün değil" dedi.

% 40'a varan indirim
Kampanya nedeniyle Vakko, Mudo, Chicco, YKM, Yargıcı, Kelebek Mobilya, Park Bravo, Nine West, Dizayn Ayakkabı, Şeref Kundura, DNR Satış Merkezi, VİP Turizm, Tefal, Hugo Boss, Aslı, Papetland, Esprit, Deri Show, Halide Triko yüzde 10 ile yüzde 40 arasında indirim yaptı. Vatandaş mağazalara hücum etti. Boxes and Wathches vitrinini kampanyanın simgesi olan simit ve otomobille süsledi.

Kasalarda kuyruk
Düne kadar sadece vitrinine bakılabilen mağazalar tüm tıka basa doluydu. Mağazaların kasasında oluşan uzun kuyruklar, kampanyanın başarıya ulaştığını gösterdi.

KAR BİLE ENGELLEMEDİ
İstanbul'da dün mevsimin ilk karı yağdı ve trafik felç oldu. Ancak vatandaşlar müthiş indirimle alışveriş fırsatını yakalamak için yağmur ve kara aldırmadan Nişantaşı'na koştular. Sevgi Altınyıldız (solda), kızıyla uzun bir alışverişin ardından ellerinde poşetler eve dönerken memnuniyetini şu sözlerle ifade etti: "İndirimler her zaman iyidir. Ekonomik krizi atlatma yolunda çok önemli bir adım. Alışveriş yapmamıza imkan sağladılar."

MORALLER DÜZELDİ
Kampanyadan yararlanmak için mağazalara koşan vatandaşlar ise durumdan oldukça memnun. Hem erken bir indirimden yararlanma, hem de esnafa bol satışlı bir gün geçirme imkanı veren vatandaşlar, "morallerinin düzeldiğini" söylediler. Alışverişe koşan vatandaşlardan Neslişah Evliyazade de, aynı görüşte olanlardan. Evliyazade, "Hem esnaf hem de vatandaş için iyi oldu. Alışveriş yapabilmek insan moral veriyor" dedi.

Hayati KILIÇ-Veli SARIBOĞA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır