kapat
18.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İrlanda mucizesini anlatmaya geliyor

Ekonomik potansiyel bakımından dünyanın ilk 20 ülkesi arasında gösterilen Türkiye'nin yabancı sermaye yatırımlarındaki başarısızlığı masaya yatırılıyor.
Celebrity Sepakers Associates ile Yabancı Sermaye Derneği'nin (YASED) birlikte düzenlediği "Küreselleşme ve Türkiye Ekonomisi: Yabancı Sermaye" konferansı 27 Kasım'da İstanbul Conrad Oteli'nde yapılacak. Küreselleşme planı çerçevesinde yabancı sermaye olgusu ele alınacak olan konferansta, dünyada yabancı sermaye hareketleri, yabancı sermaye-kalkınma ilişkisi ve Türkiye'deki yabancı sermaye yatırımlarının durumu tartışılacak.

Konferansa yabancı sermaye yatırımları açısından dünyanın en başarılı ülkesi sayılan İrlanda'dan David O'Donovan da katılıyor. İrlanda'nın yabancı yatırımlarını organize ve koordine eden İrlanda Kalkınma Ajansı'nın grup başkanlığını yapan O'Donovan, yabancı sermayede İrlanda deneyimini anlatacak. O'Donovan, geçtiğimiz 30 yıl içinde uygulanan stratejilerle İrlanda'nın kişi başına milli gelirinin 1.200 dolardan 22 bin dolara nasıl çıkarıldığını anlatacak.

Hazine Müsteşarı Faik Öztark'ın da katılacağı konferansta, ekonomik potansiyeline rağmen yabancı sermaye yatırımları açısından dünyanın en başarısız ülkeleri arasında yer alan Türkiye'de uygulanan politikalar, yasal mevzuat ve beklentiler ele alınacak ve yabancı sermaye yatırımlarının artırılması için alınması gereken önlemler konuşulacak.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır