kapat
18.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ladin'in kampında Türkçe kılavuz çıktı

Celalabad'daki Darunta kampında "suikast işleminin incelikleri"nin anlatıldığı Türkçe kitap ele geçirildi. Kitabın kime ait olduğu araştırılıyor
Taliban ve El Kaide'nin dağlara çekilmesiyle birlikte Afganistan'daki terör kampları bir bir gün ışığına çıkıyor. Kamplarda yapılan araştırmalarda, El Kaide örgütünde Türk kökenlilerin de bulunduğu kesinleşti. İngiliz BBC Televizyonu'nun muhabiri Den Brown'un Celalabad kentindeki Darunta adlı terör kampında ele geçirdiği belgeler arasında Türkçe yazılmış notlar bulundu. Bu terör kılavuzunda motorsikletli bir suikastçinin, bir araç içindeki hedefe nasıl saldıracağı çizimler aracılığı ile anlatılıyor.

Defterde "Araç içindeki hedefe saldırı" başlıklı bir bölümde, "Trafik ışıklarına dikkat et, saldırılacak hedefle aynı istikamete gitme, araç içindeki hedefin amaçlanan kişi olup olmadığına dikkat et, düşmana önden ya da arkadan saldır, bu esnada cama göz at, aksi takdirde kurşun sekebilir" uyarılarında bulunuluyor.

PAKİSTAN'DA 2 TÜRK TUTUKLANDI
Pakistan sınır polisi de dün Afganistan'dan ülkeye kaçak yollarla girmeye çalışan 20 kişiyi tutukladı. Bunlardan 2'sinin Türk, 4'ünün Arnavut, 14'ünün de Pakistanlı olduğu ifade edildi. Türkler'in isimleri açıklanmazken, yakalananların Ladin'le doğrudan bağlantıları bulunmasından şüpheleniliyor.

Bu arada aralarında Ladin'in evinin de bulunduğu Kabil'deki 4 villada incelemeler sürüyor. New York Times gazetesine göre 4 evde kimyasal bomba yapımıyla ilgili belgeler ve haritalar bulundu. Kabil'deki 3 katlı bir evde, bir Türk ailesinin uzun süre ikamet ettiği de kesinleşti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır