kapat
15.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Hülya filozof oluyor

Hülya Avşar, 4 yıldır tuttuğu günlükleri kitap haline getirecek. Şimdiye dek bir tek Kaya Çilingiroğlu'nun bildiği bu günlük notlar, felsefi bir kitap halini alacak
Hülya Avşar, film oyuncusu, şarkıcı ve talk showcu unvanlarına bir yenisi eklemek üzere: Yazarlık... 18 yıldır sanat ve şov dünyasının içinde olan ve bu süre içinde de sürekli olarak kariyerini geliştiren Avşar kızı şimdi de yazar oluyor. Hülyü Avşar, Aktüel Dergisi'nin son sayısına felsefeyle ilgili bir kitap yazdığını anlattı. Avşar, dört senedir üzerinde çalıştığı kitabın ilk olarak bir günlük gibi başladığını ve bunun yaşamla ilgili kendi keşifleri olduğunu söyledi. Aktüel'den Sanem Altan'ın sorularını yanıtlayan Hülya Avşar'ın röportajından bazı çarpıcı bölümler şöyle:

* Hem mutlu hem başarılı hem de huzurlu olmak mümkün mü sizce?

- Başarılı olamazsan mutlu olamazsın, mutlu olamazsan da huzurlu olamazsın bence.

* Başarı yoksa mutluluk yok mudur? Nedir mutlu olmanın şartı sizin için?

- Tamamen bakış açısı. Hayata nasıl baktığınla ilgili yani. Tamam ben hayata iyi bakıyorum, polyannacılık oynuyorum ama salaklık yapmıyorum. Şunu kabul etmemiz lazım: Yaşıyorsan birtakım acılar vardır, önemli olan onların üstesinden nasıl geldiğin. Hep kızıma bakarken şunu düşünüyorum: Sen de bir gün birini seveceksin ve sonra ayrılıp acı çekeceksin. Ya da istediğin işi yapamazsan para kazanamayıp üzüleceksin. Bunları ben engellemem. Yani bunlar yaşanır, bunları bilmek gerekiyor. Bunları bilirsen ve üstesinden gelirsen mutlu olursun.

* Yani biz acıları ne kadar tanırsak o kadar mutlu oluruz demek istiyorsunuz öyle mi?

- Kesinlikle öyle. Çok doğru tarif ettiniz. Tamamen bu. Acıları tanımak lazım.

GÜZELLİK 20 SENE SÜRER Mİ?
* Türkiye'nin en güzel kadınısınız. Bütün diğer güzel kadınlar sizinle kıyaslanıyor. Ama gelecekte bu güzelliğinizin kapladığı alan daraldığında, güzelliğinizin yerini dolduracak bir şey var mı?

- Türkiye'nin en güzel kadını olmak 20 sene devam ediyorsa zaten bu sizdeki başka özelliklerden kaynaklanıyordur. Benim bu özelliklerim olmasaydı, insanlar beni güzel görmeye devam eder miydi? Açıkçası, sanmıyorum. Dediğiniz gibi güzellik geçici, onun yerini özelliklerimin ürettiği yeni ürünler alacak, şimdiki gibi.

* Marilyn Monroe'nun gizli gizli kitap okuduğu bilinir. Zaten ülkesinin en parlak yazarlarından biriyle evlendi daha sonra. Sizin de böyle gizli entelektüel faaliyetleriniz var mı?

- Güzel bir kadının entelektüel olduğunu çok fazla görmüyoruz gerçekten. Ben felsefeyle ilgili bir kitap hazırlıyorum.

* Siz mi yazıyorsunuz?

- Evet. Dört senedir yazıyorum. Küçük küçük tuttuğum bir sürü not var. Önce bir günlük gibi başladı aslında. Yaşadığım olayları değerlendirip çeşitli notlar alarak yazdım. Yaşamla ilgili yaptığım keşifler bunlar. Sonra bir baktım bu notlar bir hayli olmuş, ama tabii aradaki bağlantılar eksik. Şimdi onları da tamamlamak istiyorum. Çok yakın zamanda çıkaramam belki ama bu bir kitap olarak mutlaka çıkacak.

TEK BİLMEDİĞİM MATEMATİK!
* Felsefe okur musunuz?

- Okurum tabii ilgimi çeken şeyleri. Ben insanlarda felsefi gözle yaşama bakışın eksik olduğunu düşünüyorum. İnsan psikolojisine çok meraklıyım. Doğanın dengesi, insanın içindeki dengeyle çok bağlantılı. İnsanların yaşadığı şeyler niye aynı oluyor mesela? Benim yaşadığım, belki de bir süre sonra bir başkasının yaşayacağı oluyor. İşte, tuttuğum notlar başkaları için ışık olabilir. Çünkü ben onların hepsini yaşadığım olaylardan sonra keşfettim ve yazdım.

* Peki bazen okur musunuz yazdıklarınızı? Bilen var mı sizin bu notlarınızı?

- Kimse bilmez, o notları bir tek eşim Kaya bilir. O da kâğıtları, notları gördü de oradan biliyor. İlk kez size söylüyorum. Her yaşadığım gün bir şey öğreniyorum, kendime bir şey öğretiyorum. Benim bir tek matematiğe kafam çalışmıyor, o kadar...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır