kapat
15.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

5629 firma satılık

Finansman sıkıntısı nedeniyle kapanan ya da üretimine ara veren 5629 firma, satılmak veya ortak bulmak için Başbakanlık internet sitesinde müşteri arıyor
Başbakanlık, Türkiye genelinde krizden etkilenen firmalara ilişkin taramayı tamamladı. Valiliklerden gelen bilgilerin Başbakanlık Müsteşarlığı tarafından kurulan özel bir birimde incelenmesi sonucu hazırlanan rapor Başbakan Bülent Ecevit'e sunuldu. Rapora göre, Türkiye genelinde 5 bin 629 firmaya müşteri aranıyor. Kriz nedeniyle üretimini kısmak zorunda kalan firma sayısının ise 3 bin 237 olduğu belirlendi. Sektörler içerisinde krizden en ağır yara alan tekstil oldu. Gıda sektörü ikinci sırada bulunuyor. Kapanan ya da üretimini büyük ölçüde kısmak zorunda kalan firmalarda toplam 180 bin kişinin işten çıkarıldığı belirlendi.

1 YILDA 86 BİN İŞSİZ
Başbakan Ecevit'e sunulan rapora göre, Türkiye genelinde kapanan firma sayısı 2 bin 392. Bu firmaların kapanması nedeniyle son bir yılda işsiz kalanların sayısı 86 bin 092. Kapanan firmaların 625'i tekstil, 555 gıda, 953 imalat, 256 diğer sektörde faaliyet gösteriyordu. Kriz nedeniyle 3 bir 237 firmadan 93 bin 562 işçi çıkarıldı. Ekonomik kriz nedeniyle üretimini kısmak zorunda kalan firmaların 704'ü tekstil, 558 gıda, sektöründe faaliyet gösteriyor. Genellikle finansman yetersizliğinden dolayı kapanan, üretimine ara vermek zorunda kalan ya da düşük kapasite ile çalışan firmalara yeterli finans desteğinin sağlanması halinde yeniden üretime geçip kar edebilecekleri vurgulandı.

FİRMA İSİMLERİ GİZLİ
Firmaların zarara uğramaması için isimleri gizli tutuldu. Ancak ortak olmak veya satın alma niyetinde olan yerli ve yabancı müşteriler için internet adresi verildi. Müşterilerin www.basbakanlik.gov.tr adresinden gerekli bilgileri Türkçe ve İngilizce alabilecekleri belirtildi. Kapanan veya üretimini kısmak zorunda kalan firmalarla finansman desteği, devir, alım-satım, kiralama veya benzeri türden bir ilişkiye girme isteğindeki girişimciler, bu web sitesinde bulunan formu doldurup elektronik posta ile gönderecek. Başvurular ilgili firmalara ulaştırılacak. Söz konusu firmaların yetkililerince de uygun bulunması halinde müşteri ile firma sahipleri arasında bağlantı kurulacak. Ayrıca konu dış temsilciliklerimiz aracılığıyla yurt dışındaki Türk girişimcilerine veya onların oluşturdukları kuruluşlar ile konuyla ilgilenebilecek yabancı yatırımcılarla, yatırımcı kuruluşlara duyurulacak. Sitede hazırlanan özel bir Türkiye haritası ile tek tek her ildeki satılan ya da ortak arayan firmalar ilan ediliyor.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   83
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   20
BOŞ   10
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır