kapat
15.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ödevimizi yapıp AB'ye gireceğiz

Yılmaz, "Ödevlerimizi yarım bıraktığımızda elbet eleştirileceğiz. Yapılacak şey gerekli adımları atıp AB'nin kapısına dayanmaktır" dedi
Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, AB Komisyonu'nun aday ülkeler için önceki gün yayınladığı İlerleme Raporu'nun Türkiye'nin karnesi olduğunu ve raporun genelini olumlu değerlendirdiğini söyledi.

Yılmaz, ANAP grup toplantısında "Ankara'nın insan hakları alanında hissedilir bir ilerleme sağladığını, ancak Kopenhag kriterlerine uyumda yetersiz kaldığı" vurgulanan raporda AB'nin Türkiye tarafından atılan olumlu adımları görmezden gelmediğini, dikkatle izlediğini ortaya koyduğunu kaydetti. İlerleme raporunun kendilerini umutlandırdığını belirten Yılmaz, "Bizim hassasiyetimiz Türkiye ile AB arasında Helsinki ile oluşan havanın yeniden olumsuz çizgiye kaymamasıdır. Anayasa değişikliği gerçekleşti, bundan sonra partilerin ortak görevi uyum yasalarını bir an önce gerçekleştirmektir" dedi.

SIZLANMAMALIYIZ
Yılmaz şöyle konuştu: "Ev ödevlerini yapanların karneleri de iyi olur. Adım atmadığımız zaman, yarım bıraktığımız zaman elbette eleştirilerle karşılaşacağız. Bu belge ile eksiklerimiz tespit edildi, ev ödevimiz verildi. 'Yeterince adım attık daha ne kadar atacağı'z diye böbürlenmeye yer yoktur. Bu, Çetin Altan'ın deyimiyle Türk'e Türk propagandası yapmak, kendimizi kandırmaktan başka bir şey değildir. 'Adım ata ata yorulduk' diye sızlanmaya da yer yoktur. Çünkü atılacak adımlar daha başından belliydi. Yapılacak şey, gerekli adımları atıp AB'nin kapısına dayanıp müzakerelere başlamaktır. Türkiye'nin yapması gereken şey Kopenhag kriterleri olarak bilinen siyasi ve ekonomik kriterleri yerine getirmektir. Çünkü siyasi kriterleri gerçekleştirmediğimiz zaman müzakerelere başlayamayız."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   83
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   20
BOŞ   10
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır