kapat
15.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hoşgeldin Ramazan

Ramazan ayı bu gece başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu gece teravih namazı ve sahurla başlayacak olan Ramazan ayı nedeniyle yayınladığı mesajda, Müslümanları bilinçli olmaya davet etti.
"Kuran-ı Kerim'in ve Hazreti Paygamber'in en fazla övdüğü Müslüman; akıllı, düşünen ve bilinçli insandır" denilen mesajda, vatandaşlar hurafelerden uzak durmaya çağrıldı. Mesajın hurafelere ilişkin bölümünde türbelerden medet umulmamasını isteyen Diyanet İşleri Başkanı Yılmaz şu görüşlere yer verdi: "Örfümüze sinmiş, adetimizi şekillendirmiş, 15 asırlık dini birikimimizi, hurafe ve bidat'lardan (yanlış inanış) uzak olarak yaşatmaya gayret gösterelim. Vatandaşlarımıza, Ramazan ayının girişiyle birlikte yoğunlaşan türbe ve mezarlık ziyaretlerini dinimizin ruhuna uygun olarak gerçekleştirmelerini, bidat ve hurafelere itibar etmemelerini tavsiye ediyorum."

TEHLİKELERE PANZEHİR
Diyanet'in mesajında Ramazan ayının diğer ay ve zamanlara göre şahsi ve sosyal hayata yeni bir dinamizm, ayrı bir zevk ve farklı bir renk kazandırdığına dikkat çekilerek, sosyal çözülme tehlikelerine karşı bu ortamların "panzehir" oluşturduğu vurgulandı.

Mesaj şöyle: "Bu ayda, gönül inceliği ve derinliği kazanan müminler, ahlaki ve insani meziyetlere daha yoğun bağlanmakta, fenalık ve kötülüklerden uzak durmaya daha fazla itina göstermektedirler."

İSLAM BARIŞTIR
Ramazan mesajında terör ve İslam dini arasında bağlantı bulunmadığına özellikle işaret edildi ve şu değerlendirme yapıldı: "Günümüzde haberleşme vasıtaları uzaklardaki gelişmeleri, haberleri ve bilgileri anında veya kısa bir zaman zarfında insanlara ulaştırmaktadır.

Bazı insanlar bu haberlerin etkisiyle olumsuz gelişmelerden faillerin sahip olduğu dini inanç ve kültürü sorumlu tutmaktadır. Bunun en yakın ve canlı örneğini bütün yönleriyle İslam alemi olarak bu günlerde yaşamaktayız. İslam; kavganın değil barışın, ayrılığın değil birliğin ifadesidir."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır