kapat
15.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kalite ödülleri sahiplerini buluyor

Artık geleneksel hale gelen ve şirketlerin kimliklerinde belirleyici bir unsur olan Ulusal Kalite Ödülleri bu akşam sahiplerini bulacak. Bu yıl ödül için 8 şirket yarışıyor
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Kalite Derneği'nin (KalDer) 10 yıl önce başlattığı Ulusal Kalite Kongresi artık geleneksel hale geldi. Her yıl bir konunun ele alınıp uluslararası katılımcılarla birlikte işlendiği kongre, Türk özel sektöründe 'kalite' bilincinin yerleşmesinde önemli katkıda bulundu. Kongre sonunda verilen Ulusal Kalite Ödülleri ise şirketlerin kimlik kartlarında belirleyici unsur haline geldi.

ÖDÜLLER BU AKŞAM
Bu yıl Kalite Kongresi'nin 10'uncusu düzenleniyor. 'Sivil Toplum Kuruluşları ve İyi Yönetişim' konusunun ele alındığı kongrede bu akşam düzenlenecek bir törenle de Ulusal Kalite Ödülleri sahiplerini bulacak.

Bu yıl büyük işletmeler kategorisinde Ulusal Kalite Ödülü'ne Aygaz, Borçelik, Erdemir, Teklas Kauçuk, KOBİ kategorisinde ise EBS Eczacıbaşı Banyo Küvetleri, E.C.A Emar Satış Sonrası Müşteri Hizmetleri, Genpar Otomotiv ve SKF Türk Sanayi başvurdu. Geçmiş yıllarda Brisa, Netaş, Arçelik, Kordsa, İpek Kağıt gibi Türkiye ekonomisinde söz sahibi kuruluşlar bu ödülü kazanmıştı.

Kamu şeffaflaşmalı
TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan, kongrede yaptığı konuşmada Türkiye'de kamu sektörünü kemiren yolsuzlukların ve toplumsal kirlenmenin ancak şeffaflık ve hesap verebilme bilinciyle aşılacağını söyledi. Özilhan, "Şeffaflık ve hesap verebilme düzeyinin geri olduğu ülkelerde ekonomik performans da düşüyor. Yolsuzluklar haksız rekabete yol açıyor. Kaynaklar verimsiz kullanılıyor. Yatırımlar pahalılaşıyor. Bozulan rekabet yabancı sermaye girişini azaltıyor" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır