kapat
15.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Devlet de siviller kadar hızlı olmalı

"Ülkem için seve seve" diyerek kampanyaya destek verenler hep bir ağızdan siyasilere seslendi: Aynı hız ve kararlılığı bekliyoruz
Türkiye'de bir süredir hazırlıkları sessiz sedasız süren ve dün Sabah'ın yayınıyla ilk kez yüksek sesle dile getirilen "Bu ülke için seve seve"f kampanyası yeni bir umut ışığı oldu. Daha ilk günde, sokaktaki pek çok insanın yakasında "Bu ülke için seve seve" yapıştırmaları vardı. Hepsi, "iyimser bir hava ve yüksek morale ihtiyacımız var" diyerek devletin de en az siviller kadar hızlı olmasını talep etti.

Kampanyaya pek çok kesimden destek geldi. İşte kampanyanın birleştirdikleri: TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, TBMM Başkanvekili Yüksel Yalova, Ulaştırma Bakanı Oktay Vural ve pek çok milletvekili.

Güler Sabancı (Sabancı Holding): Bir yaşamı korkuya dönüştürmek anlamsız
Ortak duygu ve heyecan. Bu heyecanı duyan, Türkiye için seve seve diyen herkes yani. Kötümserlik havasını üstümüzden atmak istiyoruz. Kriz, umutsuzluk, belirsizlikten kurtulmak istiyoruz. Bir yaşamı korkuya döndürmenin anlamı yok.

Tuncay Özilhan (TÜSİAD Başkanı): Umut biterse krizleri yenmek zorlaşır
Bu faaliyetlerin hepsinin katkısı olur. Bir moral katkısı olur, bakış açısı olur. Herkes fikrini ortaya koyar, buradan da hareket yaratılır. Bu tip organizasyonların yanındayım. Olmasında da fayda var. Çünkü toplumun böyle şeylere ihtiyacı var. Umutsuz bu krizi yenemeyiz. Her şeyden önce bu buhrandan çıkacağımıza olan inancımızı canlı tutmak gerekir. Bazı hareketlere TÜSİAD olarak katılırız.

Ediz Hun (ANAP Genel Başkan Yardımcısı): Bir anneye çiçek alacağım
Destek için çiçek alarak bir yakınımın annesini ziyaret edeceğim. Kampanyanın sadece siyasilerin değil, toplumun bütün katmanlarının büyük katılımları ve destekleriyle başarıya ulaşacaktır.

Selim Yekta Işık (Çarşı Mağazaları Genel Md. ): Herkes bir çıkış yolu arıyor
Bireysel ya da kitlesel, herkes bir çıkış yolu arıyor. Benim de yakamda "Bu ülke için seve seve" yapıştırması asılı. Mağaza ve vitrinlerimize de asacağız. Satış elemanlarının yakalarına da yapıştıracağız.

Mustafa Taviloğlu (Mudo Başkanı): Artık devletin de hızlanması gerek
Biz de bu kampanyaya katılıyoruz, her yerde kullanacağız. Ülkemiz için her şeyi yapacağız. Devlet de bu konuları konuşuyor ama orada işler çok yavaş ilerliyor. Siviller devletten daha hızlı hareket ediyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır