kapat

05.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNGÖR MENGİ
Kıymetini bilelim
Apo davası gerilim ve karamsarlık yaratıyor. Zaferin tadını çıkaracağımız günleri kendimize zehir etmek niye?

NURİYE AKMAN
Sevginin de Böylesi
Geleceğin sanatçılarını "Sevginin de Böylesi" adlı müzikalde izledim.Yıl sonu etkinliği izleyip, öğrencilerin ve öğretmenlerin ders dışı başarılarına dair naif duygular derleyeceğim derken, profesyonellere taş çıkartan bir çizgiyle karşılaştım

ÇETİN ALTAN
Zafer, artık süngünün ucunda değil mi?
Miloseviç'in, 75 günlük geceli gündüzlü bir bombardıman sonucunda pes etmeye başlaması, Napoleon'un önemli bir değerlendirmesini hatırlattı bana:

MEHMET ALTAN
Kürt realitesi ve Amerika
ABD- Amerikan basınından hiç eksik olmayan Türkiye'nin "Kürt Sorunu", Abdullah Öcalan davası nedeniyle, Haziran'ın ilk haftasında kapladığı sütun sayılarını katlayarak çoğalttı ve süreklilik kazandı; adeta Amerikan siyasi elitinin yakından izlediği bir sorun olmaktan çıkarak, sıradan televizyon izleyicisiyle gazete okurunun da iyice malumu oldu.

CAN ATAKLI
Bazı ünlü gazeteciler zorda
Biliyorsunuz terörist Öcalan davası nedeniyle, Bursa'nın şirin ilçesi Mudanya bir anda dünyanın merkezi oluverdi. Çok sayıda ülkeden yüzlerce gazeteci ve televizyoncu Mudanya'ya akın etti. Yüzlerce Türk gazeteci de gece gündüz Mudanya sahilinde adeta nöbet tutuyor. Herhalde Mudanya Mudanya olalı böylesi bir hareketlilik yaşamamıştı.

CENGİZ ÇANDAR
Hatırlatma...
Abdullah Öcalan'ın duruşması, tahmin edilebileceği gibi her türlü cadı kazanının fokurdatılabileceği ve her cins hayali haber ve spekülasyonun ortalığı kaplayabileceği bir veçhe kazanmaya başladı. Ortalıkta isimler ve iddialar uçuşuyor.

FİLİZ ÇİÇEK BİL
Hafiye müşteriler
BP ile Shell, satış istasyonlarındaki hata ve eksikleri tespit edebilmek için 'Gizli Müşteri' uygulaması başlattı. BP istasyonları yılda 4 kez, Shell istasyonları ise her hafta gizli müşteri denetiminden geçiyor

NECATİ DOĞRU
Devlet reform projesi!
Yeni hükümetimizin programı dün Meclis'te "Birbirimize verilecek ellerimiz var, uzaklara götüreyim sizi tutun ellerimizden..." dercesine okundu. Tane tane yazılmış, tane tane okundu, çok net anlaşılıyor.

YAVUZ DONAT
Cansız... Heyecansız...
Meclis Başkanı Yıldırım Akbulut önce "yoklama" yaptırdı... Sonra da Başbakan Ecevit'i kürsüye davet etti. Bülent Bey "alkışlar arasında" geldi.

ATİLLA DORSAY
Koca kurt döndü
O bütün kadınların gözdesi, yüzyılın belki de en seksi erkeği. 60'ını geçkin mütekait James Bond, genç ve güzel bir kadınla aşk yaşayabilecek mi? Sean Connery, güzel Zeta-Jones'un kalbine girebilecek mi? Yanıtı 'Kurda Tuzak' filminde..

SELAHATTİN DUMAN
2000'e kadar dayansak bari..
İçimde bir his var.. Erkek milleti imajını bozmadan 2000 yılına kadar dayanırsa belki paçayı kurtarır gibi geliyor bana.. Bunların akıllarına uyarsak çok değil, 2010 yılında etek giymeye başlarız..

CAN DÜNDAR
Özal-APO pazarlığının içyüzü (1)
Mart 1992'de Türkiye, tarihinin en kanlı Nevruz'unu yaşadı. İki günde toplam 57 kişi öldü Cumhurbaşkanı, sorunun şiddetle çözülemeyeceğini görüyordu. Bir arayış içerisindeydi...

ZEYNEP GÖĞÜŞ
Kayıplar Listesi
Kosovalılar'a evlerine dönme umudu doğduğu sırada karşıma çıkan bir Eşya Kayıp ve Hasar Defteri'nden:
Pencere içindeki tül, menekşe, sümbülteber vs. çiçeği saymazsak,

YILMAZ KARAKOYUNLU
Hükümetin zaman zarfları...
Türk dilinin en cömert sözcükleri, zaman zarflarıdır. Bir işlemin yerine getirilmesine verdiğimiz önemi belirtir. Meslek ahlâkımızı, saygımızı ve sorumluluğumuzu tanımlar. Ya da işi ayağa düşürmede sık kullandığımız bir aldatmaca yöntemidir.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Şairin kabri
Moskova- Güneşli bir Haziran sabahı. Karaağaçların yumuşak gölgesinde dinlenen huzurlu bir mezarlıktayız. Mezarların başına, orada uyumakta olan kişinin büstü ya da heykeli konulmuş.

RAUF TAMER
Mudanya'ya dair
Çocukluğumun muhteşem iskelesiydi o.
Gemlik-Mudanya-İmralı-İstanbul arasında bir vapur işlerdi.
Sus, Marakas ve Trak isimli üçüz vapurlar, dönüşümlü olarak sefer yapardı.

HINCAL ULUÇ
Bahr-i Ahmer'in, yani Kızıl Deniz'in rengi..
Londra Barbican Galerisi'nde Ruslar bir sergi açtı.. En ilgi çeken tablo Kazimir Malevich'in Sovyet devrimi yıllarında yaptığı Kızıl Meydan Tablosu..

AHMET VARDAR
Ufuk Girgin, annen öldü hala akıllanmadın...
BostancıYalı yolu Emanet sokak, Musa apartmanı Daire 5'te dört senedir oturuyorsun. Bu süre içerisinde hiç elektrik parası ödemediğinden, elektriğin Aktaş tarafından kesildi.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır