kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mayıs 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

İsteyen olursa yapabiliriz

25.04.2009
Mahmut İm (Emek Mantı)
Yeniköy'de Kayseri mantısıyla meşhur Emek Mantı'nın ustası Mahmut İm de enginarlı mantıyı okuyunca ilgilenmiş: "Biz de yeni mönümüze sebzeli mantı çeşitlerini eklemeyi düşünüyorduk. Haşlanmış püre halinde enginarla güzel olur. İsteyen olursa yaparız." İm, ıspanaklı Saray mantısı, balkabaklı ve fesleğen domates soslu Özbek mantısı da yaptıklarını anlatıyor. Özbek mantının özelliği buharda pişmesi. Torteliniye benziyor. Kayseri'nin ünlü cimcik mantısının özelliği ise hamurunun ince olması, içinin az doldurulması. Önceden kurutulan ince hamurdan yapılan bu mantı, isteğe göre fırınlanıyor. (Tel: 0 212 262 69 81)